SOCIAL MEDIA

Thursday 12 June 2014

Vapauteni sade

Olen ollut tällä viikolla Helsingissä työmatkalla ja tänään on satanut kunnolla koko päivän. Kun kävelin sateessa pitkin Katajanokkaa, ajattelin ensin, että onpa ärsyttävää. Sitten ajattelin, miten ihanaa ja vapauttavaa oikeastaan on kun a) märät hiukseni saavat lennellä tuulessa auki ihan minne tahansa eikä tarvitse korjailla päähuivia ja b) saan kävellä kadulla ihan rauhassa, ilman pelkoa muusta kuin siitä, meneekö sadevesi kenkieni läpi.


Tähän vielä yksi mielenkiintoinen kulttuurijuttu. Sain tietää vasta muutaman kuukauden Afganistanissa jo asuttuani, että naisen märät hiukset tarkoittaa sitä, että hän on juuri harrastanut seksiä. Tämä menee lokeroon "asioita, joita olisin toivonut että joku olisi maininnut ennen kuin muutin muslimimaahan". Olen myöhemmin kuullut että tämä on yleinen käsitys monissa maissa. Olen varmasti antanut aivan loistavan kuvan itsestäni mentyäni useana aamuna töihin suihkunraikkaana ja hiukset puolikuivina. Toivottavasti ulkomaalaisten kanssa töissä olevat ovat tottuneet länsimaisten märkiin hiuksiin, jotka johtuvat vain siitä ettei aamuissa ole aina tarpeeksi aikaa.

Sittemmin olen ostanut föönin.

Helsingissä sataa sataa ropisee, mutta kukat kukkivat.

24 comments :

 1. Olettamus tulee siitä, että muslimin tulee puhdistautua, kun on harjoittanut seksiä voidakseen rukoilla pakolliset rukoukset. Ja tämän puhdistautumisen on oltava perusteellista mm. hiukset on pestävä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. juu luin tästä myös myöhemmin. Muslimien pitää peseytyä myös monta kertaa ennen rukousta jos he koskettavat koiraa, koska ne ovat "likaisia".

   Delete
 2. Minun muslimimieheni aina kiukuttelee, kun lähden ulos märillä hiuksilla. Esim. aamulla kiireessä, uimahallista jne. Itse en jaksa moisesta välittää, jos joku niin luulee, niin ei ole multa pois, hiuksia en viitsi ylimääräisellä föönaamisella vahingoittaa.

  Enkä myöskään tajua sitä, jos seksiä harrastaa esim. pikaisesti ja ilman turhia hikoiluja, naisen pitäisi pitkä tukkansa pestä ja kuivata! Ja kaikki tämä ehkä kaksi, joskus jopa kolme kertaa!!! Ei kai se tukka siinä touhussa likaannu niin, että se pitäisi shampoolla pestä joka kerran jälkeen?!

  Minä viittaan kintaalla näille muslimien "tavoille" joissa ei ole mitään järkeä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tästä kommentista tietää varmaksi että tämä ano ei ole hetkeen saanut, ainakaan hyvää sellaista.

   1. Mies kiukuttelee; jos mies saa tarpeeksi ja laadukasta niin mies ei kiukuttele mistään ;)
   2. "Ei kai se tukka siinä touhussa likaannu niin, että se pitäisi shampoolla pestä joka kerran jälkeen." Ei se tukan pesu iso vaiva ole kun siitä ei tee ongelmaa, kun sitä tulee harrastettua 2-3 kertaa päivässä niin tukanpesu menee jo rutiinilla, vain ne jotka eivät sitä harrasta liiemmin, niille se on ongelma :D


   -kunhan pohdin... :D :D :D-

   Delete
  2. Ano1: Kuka sanoi että pitää shamppoolla hiukset pestä joka kerran jälkeen? Ihan vesipesu riittää. Eikä hiuksia heti tarvitse pestä vaan juuri ennen rukoilua.

   Aika hassua että teet tästä ongelman vaikka et ole edes muslimi. ;D

   Delete
  3. tosiaan en itsekään pidä föönaamisesta, tuntuu että hiukset kuolee siinä prosessissa hitaasti, kesällä föönääminen tuntuu vielä kamalammalta kun on liian kuuma.

   Delete
  4. Ano2 ja Ano3; teen ongelman? Juurihan kommentissani sanoin, että viis veisaan! ;)
   Se, että muslimimieheni näin ajattelee ja paheksuu märkää tukkaani pani minut kommentoimaan. Ja juu, kyllä se kaksi, kolme kertaa tukan pesu/kastelu päivässä ainakin omani lähes puoliselkään mittaisen tukkani huonoon kuntoon saisi, mikäli näin joutuisin tekemään. En myöskään rukoile, ja vaikka sitä tekisin, ei jumalani välittäisi onko tukkani pesty vai ei ;)

   Delete
  5. Ja eikös se sitten ole siistiä, että muslimit kuvittelevat minun justiinsa saaneen hyvät kyydit, kun painelen tuolla selibaatissani uimahallista tulleena? Miksi se minua hävettäisi?

   Delete
  6. Hei kiltit. Ei taas yleistetä "muslimit sitä ja muslimit tätä" nimittäin näin ei todellakaan kaikissa muslimimaissa ole. Minunkin mies on muslimi eikä todellakaan vaadi minua kuivaamaan tukkaani :D ikinä ole kuullutkaan moisesta ja ollaan kuitenkin aika pitkä aika yhdessä oltu ja hänen kotimaansa on minulle kovinkin tuttu. Meillä ei kummankaan tarvi suihkuun mennä seksin jälkeen. Tosin mukavahan se on vähän suihkuttelemassa käydä :) on ihan eri asia puhua esim turkista tai pohjois-afrikan maista kun vaikka Saudi-Arabiasta

   Delete
  7. Kävin vielä kysymässä. Pohjois-afrikkalainen ei ole kuullut moisesta eli siis märästä tukasta :D eikä siinä mitään. Mua ei tommonen tapa edes haittais mutta mua ärsyytää nää yleistykset. Kulttuuri on kulttuuria. Uskonto uskontoa ;)

   Delete
  8. Suihku seksin kuuluu kylläkin islamiin ja sunnaan aika yksiselitteisesti enkä mä ymmärrä miten kukaan edes ei-muslimi voisi -tai edes haluaisi- siitä luistaa, mukava se on peseytyä ja hiusten pesuun menee 5 min kun levittää shampoon ja pesee pois. Tukalla kestää aikansa kuivua mutta se ei maailmaa kaada, eikä se ainakaan mun miestäkään haittaa vaikka mulla olisi märkä tukka kun kavereita tulee. Tapaan sanoa että mistään ei tule ongelmaa jos ei siitä tee ongelmaa. En näe mitä hävettävää märässä tukassa on vaikka se tiettyjä asioita ehkä tarkoittaisikin joissakin kulttuureissa, enemmän ainakin minua hävettäisi kulkea likaisena ja haisevana. Eri asia on, miten sitä noudatetaan eri alueilla, miten yksittäinen muslimi sitä noudattaa ja miten kulttuuri vaikuttaa siihen; toisissa kulttuureissa puhtaus on suuremmassa roolissa kuin toisissa. Edellistä komppaan sen verran että kulttuuri on kulttuuria ja uskonto uskontoa, pidetään se mielessä :) Suihku on ihan uskontojuttu, mutta kulttuuriseikat saattavat vaikuttaa sen noudattamiseen, ja tietenkin se miten se ukkokulta sitä uskoaan noudattaa.

   Delete
  9. Juu suihku kuuluu uskontoon, mutta märkä tukka ei. Siitä märästä tukasta nyt oli kyse :) ja mulle yks hailee. Itse en edes märällä tukalla lähtis missään olosuhteissa ulos.

   Delete
  10. Niin, meillä ainakin turkkilainen mieheni (muslimi) käy aina ehdottomasti pesulla seksin ja siemensyöksyn jälkeen. Ja pesee tukkansakin. Hän on selittänyt sen uskonnolla, koraanissa sanotaan niin. Itse en ymmärrä, miten se tukka siinä seksissä likaantuu ja kuka siitä välittää onko se pesty aamulla ennen seksiä vai iltpäivällä seksin jälkeen.

   Delete
 3. Automaattisesti valtan nykyaan maralla tukalla ulos lahtemista, en aikoinaan itsekaan tiennyt tata pointtia tanne muuttaessani, nuoret kylla kulkevat maralla tukalla mutta vanhemmat ihmiset saattavat mulkoilla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. juu on hyvä tietää tällaiset jutut niin voi yrittää välttää väärinkäsityksiä.

   Delete
 4. Olen kuullut tästä myös, mutta jutellessani afganistanilaisten ja pakistanilaisten kavereideni kanssa kaikki taisivat sanoa, etteivät itse ainakaan ole kuulleet tällaisestä... Yksinkin nauroi, että suihkussa pitää käydä useampaan kertaan vaan jotta selviää tukalan kuumasta päivästä, eli hänelle märkä tukka tarkoittaa hellettä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. no hyvä kuulla ettei se ehkä olekaan niin vakava juttu ja kaikki eivät vedä näitä johtopäätöksiä!

   Delete
 5. Luin myös, että rituaalisen puhdistuksen voi tehdä myös ilman vettä eli hiekalla. Mitä johtopäätöksiä saattaa tehdä hiuksien kuivapesusta hiekalla eli hiekkapuhalluksesta. Käykö Yyterin sannat siihen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. haha! muistan kun lapsena oli tosi hauskaa laittaa hiekkaa päähän ja sitten rapistella sitä pois, voi elämä.

   Delete
 6. Anteeks mutta mua naurattaa tää postaus ihan kauheesti :D Nyt kaikki tajuaa meidän sisäpiirivitsin... :D

  Ps. Muslimien ei kaikkien tulkintojen tarvitse peseytyä koiraan koskemisen jälkeen. Jopa tiukoista kannoistaan tunnettu Bilal Philips on sitä mieltä että koiraan koskeminen ei riko rituaalista puhtautta, eikä Koraanissa lue mitään negatiivista koirista vaikka usein niin luullaankin. Muslimimaissa tämä tosin on suureksi osaksi kulttuurijuttu, "HYI ELÄIMIÄ YÄK NYT MÄ OON LIKAINEN" on ainakin kurdien keskuudessa yleistä, vaikkei sillä olekaan mitään tekemistä islamin kanssa. Vähän turhaa panikointia, idässä hygienia menee kyllä muualla metsään kuin eläimiinn koskemisessa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hehe, kiva että naurattaa! :)

   Hyvä kuulla tosta tulkinnasta, olen myös kuullut että monet vetoaa Islamiin kun sanoo että kissat ovat kamalia ja likaisia jne, vaikkei uskonnossa ole tälle mitään perustaa, vain päinvastoin.

   Delete
 7. Tosi mielenkiintoinen postaus! Täytyypä muistaa reissatessa tämä.. :D

  ReplyDelete
 8. Taalla Argentiinassa naisilla on tosi yleisesti erittain pitkat hiukset ja aika moni liikkuu aamuisin kosteilla tai jopa marilla hiuksilla julkisella paikalla. Varmasti foonaaminen kestaisikin ikuisuuden. Silti en oikein totu siihen sen vertaa, etta tekisin itse saman. Mulle tulee samanlainen olo, kuin etta menis toihin collegehousuissa :D Etta tavallaan ihan ok, kun on kuitenkin vaatteet paalla, mutta silti tulis hassu fiilis.

  ReplyDelete