SOCIAL MEDIA

Wednesday 19 November 2014

Pommeja eilen, pommeja tänään

Eilisaamuna heräsin kello 6.43 isoon jysäykseen. Tunsin, kuinka ikkunat tärisivät ja sisälläni myös helisi vähän. Yleensä en herää mihinkään häiriötekijöihin, mutta tämä pommi sai hereille kaksi minuuttia ennen herätyskelloon asetettua aikaa 6:45. Melko lähellä talebanit räjäyttivät rekkapommin ulkomaalaisten ison asuinalueen edessä, tappaen kaksi vartijaa.

Tilanne on melko surrealistinen. Ymmärrän, että olen juuri herännyt massiiviseen pommin ääneen, mutta silti aamu jatkuu samaa rataa - puuroa mikroon, pähkinöitä ja hedelmiä siihen päälle, cappucino valmiiksi, ripsaria silmiin. Twitteristä päivityksiä pommitilanteesta. Huolehdin, ovatko tiet tukossa, koska pitäisi ehtiä töihin kaupungin keskustaan koulutukseen kello 8.30.Juuri äsken olin syömässä illallista asuinalueemme ravintolassa. Tökin tomaattipasta-annostani ja olin vastaamassa kollegani kysymykseen, miksi ja miten päädyin nykyiseen työpaikkaani. Silmäni eksyivät ravintolan seinällä olevaan televisioon, jossa Al-Jazeera raportoi aiheesta "ongoing violence in Kabul". Talebanit ovat juuri hyökänneet ulkomaalaisten isoon asuinpaikkaan, joka on noin kilometrin päässä täältä, samalla kadulla. Autopommi räjähti portilla, ja neljä aseistettua miestä yritti sisään. Al Jazeera tietää asiasta ennen kuin minä, vaikka olen ihan naapurissa. En ole kuullut mitään, vain kauhonut spaghettia ja viettänyt normaalia iltaa. Surrealistista.

16 comments :

 1. voi apua, onneksi olet kunnossa. Näin ulkopuolisena on tietysti vaikea ymmärtää sitä tilannetta, varmaan siihen on pakko jossain määrin tottua, jotta Kabulissa pystyy elämään. Tai en tiedä, niin erilainen maailma se varmasti on. Hattua nostan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tiina! Kyllä siihen pitää tottua, mutta se outo juttu onkin se, että siihen tottuu! Jos joku olisi kaksi vuotta sitten sanonut että elän paikassa, jossa itsemurhapommit pamahtelevat naaputustossa, olisin vahvasti epäillyt.

   Delete
 2. Kuulostaa todella erikoiselta elämältä. Mutta jos jokaista pommia säikähtäisi eikä uskaltaisi lähteä töihin, ei varmaan olisi mitään mieltä edes olla töissä Kabulissa. Onneksi olet kunnossa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinhän se on, ei voi pelätä liikaa, muuten ei tulisi elämästä mitään.

   Delete
 3. Huh, täältä käsin tuntuu pelottavalta, mutta jos pelkäisit koko ajan, et varmasti työskentelisi siellä. Kaikkeen tottuu ja turtuu - valitettavasti. Onko ulkomaalaisten asuntojen lähellä ollut nyt normaalia enemmän hyökkäyksiä? Turvallisia päiviä & pidä huolta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, tällä viikolla on ollut jo kaksi, ei ole kovin yleistä sillä usein terroristien kohteena ovat esim. hallituksen työntekijät, poliisit, armeija..

   Delete
 4. Siis niinhän se on, ettet voisi asua ja elää siellä jos pommien jälkeen elämä pysähtyisi. Ne kuuluvat siellä elämään ja elämä jatkuu niistä huolimatta (niillä joilla jatkuu). Täällä kun seuraa uutisia se tuntuu kamalalta ja pelottavalta, jota varmaan on sielläkin. Turvallista loppuviikkoa! Toivottavasti pommitukset taas vähenevät.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sari, toivottavasti tämä tästä hiljenee.. Näyttää menevän vain huonompaan suuntaan koko ajan. Aikaisemmin tällä viikolla terroristit yrittivät tappaa naisten oikeuksia ajavan kansanedustajan, mutta epäonnistuivat onneksi. Siinäkin kuitenkin kuoli siviilejä.

   Delete
 5. Kuulin eilen töissä radiosta näistä pommituksista ja tuli mieleen tämä blogi ja sinä.
  Kyllä sitä saa olla melkoisessa lintukodossa täällä Suomessa.
  Kaikkea hyvää sinne!

  ReplyDelete
 6. Itselläni on kokemusta asumisesta maassa jossa maanjäristykset ovat arkipäivää. Kerrankin oli 6,8 Richterin järistys mutta tavalliseen tapaani lähetin lapset kouluun ja itse aloin tekemään kotitöitä kun ei järistys ihan kohdalle sattunut, vaikka hyvin läheltä liipaisikin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin se on outoa miten tällaisiin järkkyihin asioihin vain jotenkin "tottuu".

   Delete
 7. Pääsivätkö ne asemiehet sisään tuossa myöhemmässä hyökkäyksessä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei kun parkkipaikalle vain, jossa vartijat ampuivat kaikki kolme. Yksi kuoli ekassa autopommissa.

   Delete