SOCIAL MEDIA

Friday 14 April 2017

MOAB WTF

Kaikkien pommien äiti, mother of all bombs (MOAB) tippui eilen itäisen Nangarharin maakuntaan. Pommi ei kuulunut Kabulissa koska Nangarhar on aika kaukana, mutta paikalla olleet kuvailevat, että tuntui kuin taivas putoaisi ja iso maanjäristys ravistelisi paikkoja. Vähän kuin maailmanloppu.

Tämä pommi vaikutti tulevan ihan tyhjästä. Trump ei ole hirveästi puhunut Afganistanista tai suunnitelmistaan täällä. Paikkojen pommittaminen ilman sen kummempia muita suunnitelmia ja strategioita tulevaisuudelle on monta kertaa todettu olevan aika vaarallista ja turhaa. Ehkä 36 ISISläistä kuoli, mutta kuinkakohan monta uutta liittyy joukkoihin melko pian tämän MOABin jälkeen?

Olen ollut huolestunut ISISistä Afganistanissa jo jonkin aikaa. Tämän pommin jälkeen olen vähän enemmän huolissani.

Auringonlasku Kabulissa tänään.10 comments :

 1. 8000 kg räjähdysainetta, hinta 14,6 milj.$. Amerika first. On rahaa, ja mahtia pitää näyttää. Sääliksi käy, jos tuo on olevinaan sivilisaation huippu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wow, en tiennyt että se oli noinkin kallis! Vaikutti aika yliampuvalta ottaen huomioon ISISin joukkojen koon täällä, verrattuna moniin muihin paikkoihin.

   Delete
 2. Katselin kartasta, että about 200 km päässä? Eli ei niin kovinkaan kaukana?
  Oliko selvää, miksi juuri sinne tämä MOAB?

  Liny

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, se on ihan idässä, Jalalabadiin on noin 130 km ja se oli siitä kaupungista vielä kauempana. Oltiin kyllä bileissä silloin niin ei olisi pommia varmaan kuulunutkaan.

   Pommi pudotettiin sinne, koska siellä on ISISin joukkoja ja jotain heidän tunneleita, joihin afgaanijoukot eivät voineet iskeä. On vaan mahdoton tietää, kuinka monta siviiliä jäi tämän MOABin alle.

   Delete
  2. Kiitos vastauksestasi!
   Kabulissa ei ole isis-taistelijoita ( ja tunneleita)?
   Mietin, onko selvästikin vedettävissä rajat, täällä isis, tuolla ei. (Ilmeisesti voidaan ainakin todeta, että jossakin heitä on enemmän kuin muualla.)
   Entä voitaisiinko MOAB pudottaa jollekin tietylle alueelle Kabulin sisällä? Vai sen jälkeen ei olisi koko kaupunkia enää?

   Liny, turvallisesti Suomesta kirjoittelee, eikä tiedä tuollaisesta todellisuudesta mitään

   Delete
  3. Kabulissa ISIS on tehnyt joitain iskuja mutta lähinnä he ovat itäisissä maakunnissa Nangarharissa ja Kunarissa. En usko, että kukaan Kabuliin noin isoa pommia pudottaisi, koska siinä kuolisi niin monta siviiliä samalla, sitä olisi aika vaikea sitten selittää ja väittää oikeudenmukaiseksi, olisi sodan sääntöjä vastaan. Nangarharin iskusta ei tiedetä, monta siviiliä kuoli, mutta USA vakuuttaa ettei yhtään, sillä alue oli harvaanasuttu ja kaukana asuinalueista.

   Delete
 3. Uhreja olikin lopulta yli 90. Kuulostaa aina niin turhalta tällaiset pommit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. no niinpä.. ja mistäköhän voi tietää, monta uhria oli yhteensä, kun koko alue varmaan ihan muussina.

   Delete
 4. Mitähän vielä ja terkut Turkista jossa kansanäänestyksen tulos loi taas uuden varjon alueelle.

  ReplyDelete