SOCIAL MEDIA

Sunday 10 December 2017

Uusi Iranin yllättäjä: suola-aavikko

Iran on maa, joka on yllättänyt minut enemmän kuin mikään muu maa ennen. Täällä on paikkoja, joista en ennen tiennyt mitään. Kuten tämä Varzanehin kaupungin lähellä oleva autiomaa, jossa pääsin ihailemaan auringonlaskua ja auringonnousua hiekkadyynillä istuen.

Autiomaan tähtitaivas oli ehkä yksi upeimmista asioista, joita olen nähnyt. Kuitenkin aika perusjuttu - taivas. Mutta se näytti silti niin erilaiselta kuin aina ennen. Miten taivaalla voi olla niin paljon enemmän tavaraa riippuen siitä, missä sitä katsoo?Varzanehissa, tällä Isolla Suola-aavikolla, Dasht-e-Kavirilla, on upeita suolajärviä, joiden olemassaolosta en myöskään ennen tiennyt mitään.


Valkoinen höttö ei ole lunta vaan suolaa. Oli kuitenkin ihan pakko laittaa tätäkin suuhun, ja se ei maistunut hyvältä.Kävely hiekkadyynien huipulle kävi hyvästä iltatreenistä. 

Vinkki aavikolle matkustaville: kannattaa tehdä tämä kävely ilman lenkkareita, ellei halua sirotella kiloa hienoa hiekkaa pois kenkien kankaisten miniosien sisältä tunnin ajan.Istuin siis 9 tuntia bussissa Teheranista etelään, jotta pääsin näkemään näin paljon hiekkaa.
Ja kyllä kannatti.

11 comments :

 1. Näyttää upealta! Valosaasteeseen liittyen kannattaa kattoa tää video: https://www.youtube.com/watch?v=j2hNaT56FUY&t=30s, musta jotenkin upea.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tosi upea! Netti on niin hidas niin en ole vielä pystynyt katsoon mutta pitää kyllä katsoa. En ole ennen edes kuullut sanaa valosaaste! :D

   Delete
 2. Upeita kuvia, uskon että kannatti käydä.

  ReplyDelete
 3. Iran on niin lähellä mutta silti kaukana, muka. Olen jo pitkaan halunnut sinne kaymaan sillä kaikilta käyneiltä olen kuullut paljon positiivista ihmisistä, paikoista ja ruuasta. Onko sun tarkoitus olla kuinka kauan Iranissa?

  ReplyDelete
 4. On niin kiva, että olet jatkanu bloggaamista Iranissa. Kun luin, että olet lähdössä pois Kabulista, olin ihan kauhuissani, ettei tule enää uusia blogipostauksia. Olen lukenut jokaikisen postauksen ja kaikki ne on tuoneet piristystä omaan arkeen. Kiitos!

  ReplyDelete
 5. Olisi kivaa lukea mistä syistä juuri Iran on ollut niin suuri yllätys ja millaisia ennakkoluuloja sinulla oli, kun olet kuitenkin asunut Afganistanissa, jossa varmaan naapurimaidenkin tilannetta tunnetaan? Olen matkustanut Iranissa ja tykkäsin maasta kovasti. Monien näkemys tuntuu olevan että Iran ei olisi teknologian tms kannalta kovin moderni maa (mitä ainakin suurkaupungit mielestäni ovat) ja että se olisi turvaton. Itse en lue pelkästään ns. lännen propagandaa Iranista (muuten en varmaan olisi uskaltanut matkustaa sinne) mutta en odottanut että niin moni osasi vaikka englantia. Afganistaniin taas en huonon turvallisuustilanteen takia uskaltaisi lähteä, mutta ehkä vielä joskus...

  ReplyDelete