SOCIAL MEDIA

Sunday 1 December 2019

Laiska viikonloppu Kazbegin vuorimaisemissa

Kuulin eilen, että kaverini turistikaverit olivat tehneet päivämatkan koillis-Georgian Stepantsmindaan,  Kazbegin vuorille. Aivan järkyttävä elämän virhe, sillä jos Kazbegiin menee, siellä pitää viettää ainakin viikonloppu.


Stepantsmindan pikkuinen kylä Kazbegin vuoristoalueella on ehdoton suosikkini tähänastisesta Georgian oleskelustani. Erityisesti siellä sijaitseva Rooms-hotelli on parhaita paikkoja, joissa sieluni on levännyt. Valitettavasti siskoni vietti koko viikonlopun Roomsin muhkeassa luksussängyssä vatsapöpön uhrina, mutta ainakin hän pystyi nauttimaan upeista näkymistä.






Onneksi ennen kuin siskoni lyhistyi sänkyyn loppuviikonlopuksi, ehdimme kilistellä muutaman cocktailin ja syödä Roomsin ihanat burgerit.

Rooms-hotelli on täydellinen viikonloppuun, jolloin ei tarvitse tehdä mitään. Oli ihan OK, että tarkasti tehdyt suunnitelmat menivät täysin uusiksi - päivä oli (minulle) täydellinen. Uin upeassa uima-altaassa, jonka jälkeen menin suomalaiseen saunaan ja sieltä suoraan terassille vetämään keuhkot täyteen viileää vuoristoilmaa.



Koko homman kruunasi vielä tämä jääkylmä bucket shower - ehkä toiseksi paras asia alasti lumihangessa kierimisen jälkeen!


Paikka on täydellinen myös rennoille joogasessioille. Nykyään muuten harvemmin voin matkustaa mihinkään ilman tätä täydellistä (Liforme) joogamattoani - harmi vain että se painaa aivan älyttömästi! Jos jollain on vinkkejä laadukkaista, kevyistä, ei-luistavista joogamatoista, otan mielellään vastaan.


Koska tästä hotellista ei todellakaan tarvitse mennä minnekään, koko iltapäivän voi viettää lukemalla tai kuuntelemalla podcasteja terassilla. Tai vaan ihailemalla Mount Kazbegia. Kahvi on hyvää!





Koko viikonlopun voi viettää kaavalla uinti, sauna, terassicocktailit - repeat.



Roomsin aamiainen on myös yksi parhaista ikinä. Tarjonta on mieletön - tuoreita vohveleita, lettuja, paikan päällä leivottuja croissantteja ja läjä erilaisia leivoksia. Khachapuria! Kuohuviiniä! Kotitekoista granolaa! Hunajakenno!




Roomsiin ja Kazbegiin on pakko päästä pian uudestaan. Oikeastaan hyvä, että viikonloppu meni hotellissa hengailuun, sillä ensi kerralle jäi tärkein tehtävä - Kazbegin vuoren valloitus. Tai ainakin puolentoista tunnin kävely kahden kilometrin korkeuteen Gergeti Trinity Churchille, jonka jälkeen olisi ihan OK palata takaisin Roomsin terassille.

Puu vuoristossa. Upeampia jooganäkymiä on vaikea löytää.

1 comment :

  1. Heissan!
    Oikein on ikävä kirjoituksiasi.
    Vieläkö pidät blogia, kenties jotain toista?
    Hyvää jatkoa ja terveyttä.

    ReplyDelete