SOCIAL MEDIA

Monday 26 August 2013

Munataistelu

Luin tänään töissä mielenkiintoisia raportteja afgaanien Eidin (Ramadanin päättymisen) juhlinnasta Ghaznin maakunnassa. Kylissä, joissa Taliban on vahvoilla ja vaatii kaikkien leikkien lopettamista, uhmattiin käskyjä ja pelattiin jalkapalloa, lentopalloa ja - egg fighting, munataistelua! Kysyin kollegalta, tarkoittiko hän ehkä egg findingia, munien etsimistä, mutta ei - egg fighting on ihan oikea kilpailu.

Munataistelun säännöt: kaksi ihmistä valitsevat ensin keitetyn kananmunan laatikosta (usein kananmunat on värjätty). Valitsemisvaiheeseen käytetään paljon aikaa, koska kananmunia tunnustelemalla hampaita vasten voi tietää, onko muna peliin vahva vai heikko. Kun parhaat munat ovat kourassa, yksi pelaaja iskee kananmunallaan toisen munaa. Se, jonka muna menee ensin rikki, on häviäjä. Voittaja saa kananmunan, ja usein pelissä lyödään vetoa rahalla tai palveluksilla. Taliban ei ole kieltänyt leikkiä vain sen takia, koska he vastustavat kaikkea hauskaa, vaan myös siksi, että kaikenlainen uhkapelailu on islaminvastaista.

Niin simppeli idea. Pelin jälkeen voi järjestää kunnon egg partyt. Suosittelen tekemään syntisen ihania deviled eggsejä Martha Stewartin ohjeella.

Munataistelu alkakoon! Kuva: pajhwok.com

2 comments :

  1. Mutta tuohan on ihan perinteistä suomalaista munan litsausta, itäinen/ortodoksinen vanha perinne, jota meillä on harrastettu aina. Pääsiäisaamiainen ei ala ennen litsausta :) jopa 3v tytärkin muistaa asian. Sillä erotuksella tosin, että munia ei valita ja voittaja saa marsipaanifiguurin.. :) hauskaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aivan loistavaa! en ole ennen kuullut tästä! Pitääkin aloittaa uusi perinne.. :)

      Delete