SOCIAL MEDIA

Monday 24 March 2014

Söpöyshetki

Näin muutama aamu sitten jotain todella söpöä kun katsoin ikkunasta ulos laittaessani pyykkiä koneeseen. Yksi ovimiesvartijoistamme paijaili koiraamme jalallaan, kun koira makasi maassa. Niin söpöä ja odottamatonta! Hetki olisi voinut olla mitättömän oloinen, mutta se oli merkittävä, sillä afgaanit eivät yleensä pidä koirista. Tämäkään mies ei ollut kovin innoissaan, kun toimme taloon kulkukoiran kadulta. Mutta hän on tottunut hauvaan ja ehkä jopa oppinut pitämään siitä. Hän ei tiedä, että katselin ikkunasta, mutta silti paijasi Baburia jalkapohjallaan.

Maassa, jossa kuulemma suurin koirien kuolinsyy on lasten ja nuorten julmuus niitä kohtaan, tämä oli mainio hetki.


Kolmen kopla.

8 comments :

 1. Hieno hetki! Vaikea kuvitella julmuutta eläimiä kohtaan, kun Suomessa niitä kohdellaan jopa paremmin kuin ihmisiä. Toki täytyy muistaa, että Afganistan on täysin erilainen maa muutenkin. Mutta hienoa, että tämä afgaanimies on siedätetty koiria vastaan:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. juu on kyllä hieno juttu, että ne tottuu koiriin ja jopa tykkää niistä!

   Delete
 2. Mutta eikös jalkapohja oo tossa kulttuurissa jotenkin saastainen vai muistanko ihan väärin...???

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta, mutta koiria pidetään yleisesti todella saastaisina täällä ja niitä ei sovi koskea. Koraanin mukaan jos ihminen koskee koiraan, hänen pitää pestä vaatteensa/itsensä seitsemän kertaa, he eivät esim. voi rukoilla jos ovat koskeneet koiraan http://islam.about.com/od/islamsays/a/Dogs-In-Islam.htm

   Delete
 3. http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288671061414.html?pos=ok-trm-uutu

  Tulit mieleen, kaikki kunnossa siellä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos, kaikki ok täällä! :) hyökkäyksen kohde oli toinen guest house - ainakaan vielä ei ole tietoa uhreista. kabulista tulee koko ajan pahempi, melkein joka päivä itsemurhahyökkäyksiä, ulkomaalaisia pidetään kohteina.

   Delete