SOCIAL MEDIA

Sunday 11 May 2014

Hyvää kevättä, toivottaa Taliban

Taliban ilmoitti aloittavansa huomenna jokavuotisen keväthyökkäyksensä. Afganistanin taistelukausi alkaa aina huhti-toukokuussa kun lumet sulavat vuorilta ja Taliban-taistelijat siirtyvät kohti Kabulia.

Tämä vuosi on kuulemma kriittinen heidän 13-vuotta kestäneessä "pyhässä" sodassa ulkomaalaisia ja afgaanihallintoa vastaan. He ilmoittivat käyttävänsä vielä enemmän energiaansa ihmisten tappamiseen ja paljon monimutkaisempaa ja kehittyneempää sotakalustoa ja taktiikoita. Heidän pääkohteinaan ovat ulkomaalaiset sotajoukot, niiden diplomaattiset keskukset, lähetystöt, tiedustelupalvelut, afgaaniturvallisuusjoukot, kansanedustajat, ministerit, tuomarit, asianajajat, vakoojat, tulkit, sihteerit ja logistiikka-ihmiset, jotka työskentelevät ulkomaalaisille.

Lista on aika pitkä.Talibanit ilmoittivat tiedotteessaan käyttävänsä marttyyrioperaatioita, kaikenlaisia aseita ja ohjuksia ja muuta kamaa hyökätäkseen voimalla ulkomaalaisten kokoontumispaikkoihin. Tämän vuoden hyökkäysaalto on myös siinä mielessä merkittävä, että Afganistanissa on parhaillaan meneillään ensimmäinen demokraattinen vallanvaihdos. Koska Talibanit eivät kyenneet häiritsemään suuresti huhtikuun vaaleja, monet uskovat tämän vuoden keväthyökkäyksen olevan melko voimakas. Monien hyökkäysten uskotaan tapahtuvan vaalien toisen kierroksen aikaan ensi kuussa.Tiedotteessaan Taliban myös ilmoittaa, että heidän iskut välttävät taloudellisen ja ruumiillisen vahingon tuottamista tavallisille afgaanisiviileille. Aika potaskaa, sillä heitä kaikissa iskuissa kuolee eniten. Talibanit vannovat jatkavansa sotaa siihen asti kunnes jokainen vääräuskoinen ulkomaalainen tunkeilija on lähtenyt heidän maastaan ja maahan on perustettu islamistinen hallinto. 

Huomenaamulla alkaa siis jokavuotinen sotaretki - voin vain odottaa kuinka suuri osa heidän viestinnästään on pelkkiä sanoja ja kuinka suuri osa muuttuu teoiksi. Taliban-liikkeen mukaan huomenna kello viisi jokapuolella raikaa Allah on suuri ja massiivinen keväthyökkäys alkaa. Odotan.
27 comments :

 1. Asuinpaikkasi on kyllä jotain aivan käsittämätöntä. Matkustan paljon ja vähän erikoisempiin paikkoihin. Lomalle lähtiessä mietin miten välttää taskuvarkaat ja mitä ruokaa on turvallista syödä. Tuollaiset pienet riskitekijät tuntuvat naurettavilta, kun miettii sinun jokapäiväistä elämää. Toivottavasti Talibanit vain uhoaisivat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. on tämä kyllä aika kummallinen paikka, en olisi itsekään pari vuotta sitten aatellut että löydän itseni täältä. Jep, toivotaan että vain uhoa, mutta ikävä kyllä varmasti on tulossa kaikenlaisia hyökkäyksiä tulevina kuukausina. Ja on niiden pakko ainakin jotain yrittää huomenna, muuten ne olisi aika noloja.

   Delete
 2. Ei kyllä enää naurata nämä uhkailut.. Toivon Elinan tapaan kovasti että sanat jäävät vain uhkailun tasolle eivätkä toteudu käytännössä. Kovin pistää miettimään näitä oman elämän pieniä ongelmia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kunpa jäisivätkin! Koska ne eivät onnistuneet aiheuttamaan paljon tuhoa vaalien aikaan, kyllä niillä on nyt joitain juttuja suunnitelmissa. Ne haluavat tavallaan näyttää kuinka "vahvoja" ovat vielä.

   Delete
 3. Toivottavasti enemman sanoja kuin tekoja, mutta todennakoisesti niita tekojakin on. Ainakin toisella vaali kierroksella niin kuin mainitsit....

  ReplyDelete
  Replies
  1. juu toivotaan että vaikka ne yrittäisi jotain, hyvin treenatut turvallisuusjoukot pystyisi pysäyttää niiden suunnitelmat ajoissa.

   Delete
  2. Niinpa... toisaalta parempi, jos olisi uneventful, kun oma mies on niissa turvallisuus joukoissa siella....

   Delete
  3. voi ei, toivotaan parasta.. tänään on jo joitain hyökkäyksiä tapahtunut lentokentälle, Bagramin sotilastukikohtaan ja Jalalabadissa hallintorakennukseen, mutta ei mitään isoa vielä.

   Delete
  4. Joo, kuulin tuosta Bagramista melkein heti, kun se tapahtui. Oh well, such is life :) Eipa se murehtimalla muuksi muutu.

   Delete
 4. Jumalauta ne ovat sairasta porukkaa! Mä en pysty edes ymmärtämään heidän motiivejaa. Että miksi helvetissä pitää toimia näin?

  Ei varmaan kannata kauheasti liikkua missään ulkosalla, ainakaan ulkomaalaisten suosimissa paikoissa. Jos sielä vielä sellaisia on? PIdä itsestäs huoli, sisko!! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. juu ei ole edes sallittua mennä nyt mihinkään, vankilaolo!

   ja pidän juu tottakai! :)

   Delete
 5. No olipas se positiivinen tiedote :( En ymmärrä mitä niiden ihmisten päässä liikkuu. Toivottavasti jää pelkäksi uhkailuksi, mutta kuten tuossa yhteen kommenttiin vastasit, niin jotain niiden on tehtävä, kun oikein asiasta tiedottavat. Ole varovainen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Melisa, yritän olla varovainen! Katsotaan mitä tapahtuu.. Pakko niiden on ainakin jotain yrittää.

   Delete
 6. Hui!!! Mulla meinas tulla kakka housuun ku luin tän sun päivityksen! En vaan ymmärrä, mikä ihmisiä riivaa!

  Tsemppiä sinne erilaiseen arkeen! Toivottavasti tää kevät on mahdollisimman väkivallaton ja saat elää turvassa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, nekin voisi keksiä joitain järkevämpiä tapoja viettää aikaansa. Jo kaksi raketti-iskua Kabulin lentokentälle tänään, mutta kukaan ei loukkaantunut onneksi. Iskussa poliisien tarkastuspisteeseen kuollut muutamia.

   Delete
 7. :( Onpas surullista... En tosin usko että vaikka talebanit saisivat haluamansa - kaikki länsimaalaiset vaikutteet pois - että se tilanne siitä mihinkään muuttuisi. Pahuuteen keksii aina jostain perusteluja.

  ReplyDelete
 8. Kauheaa :( Hurjasti tsemppiä sinne, pidä itsesi turvassa!

  ReplyDelete
 9. Hienoja ihmisiä, varmasti on äitinsä ja isänsä pojistaan ylpeitä!!! Hyvää päivää, milloin alkaisia aikakausi, että nämä barbaarit alkaisivat elää 2000-lukua ja ajattelemaan omilla aivoillaan? Sairaita pa*kiaisia!'

  Tsemppiä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos! on kyllä vaikea ymmärtää heidän vahvaa motivaatiota tuhoamiseen ja tappamiseen, mutta tollasia löytyy valitettavasti monesta paikasta.

   Delete
 10. Be safe! Ja kiitos mielenkiintoisesta blogista. Itse olen ainoastaan kirjoista lukenut Afganistanista ja sen historiasta sekä nykytilanteesta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Mayflower kivasta palautteesta! :)

   Delete
 11. Huh huh, mitkä uhkailut siellä on meneillään. Mutta onnea silti uudesta työpaikasta! En haluaisi olla siellä itse enkä päästäisi sinne lapsiani (ihan kuin ne tulisi lupaa kysymään) mutta hyvä, että joku uskaltaa ja jaksaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tanja! Onneksi vielä mitään kovin vakavaa ei ole tapahtunut.

   Delete
 12. Tsemppiä ja kiitokset mahtavan blogin kirjoittamisesta! Asustelen itse Papua Uudessa Guineassa tällä hetkellä ja tämä on YK:n hardship classification scalen mukaan D mesta. Kuitenkin täytyy sanoa, että Afganistaniin verrattuna aivan eri maailmasta ja täysin turvallinen. Voimia YK jargonin opetteluun. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) En ollutkaan ennen katsonut noita hardship scaleja, mielenkiintoisia! ja juu, liikaa kirjainlyhenteitä joka puolella, kestää varmaan aikansa ymmärtää ne kaikki.

   Delete