SOCIAL MEDIA

Thursday 1 January 2015

2014

2014 on purkissa ja aloittelen uutta vuotta Reykjavikissa perheeni kanssa. Viime vuonna tapahtui paljon kaikenlaista. Vaihdoin työpaikkaa: vaikka se aluksi pelotti ja epäilytti aika paljon, ymmärrän nyt, että päätös oli yksi parhaista päätöksistäni ikinä. Ensimmäistä kertaa oikeasti tykkään olla töissä ja nautin työstäni, vaikka ärsyttäviä päiviä ja kausia tietysti on. 2014 oli myös ensimmäinen vuosi, jolloin asuin Afganistanissa koko vuoden. 

Tänä vuonna pääsin myös matkustamaan paljon, jopa yhdessätoista eri maassa. Kävin ensimmäistä kertaa Kööpenhaminassa ja Genevessä. Vietin aivan ihanan hiihtoloman Bamyanissa Afganistanissa. Ihastuin Hongkongin rantoihin, pilvenpiirtäjiin, puistoihin ja ravintoloihin siellä asuvan ystäväni opastuksella. Vietin ihanat kaksi viikkoa Portugalissa, pienessä eteläisessä Taviran kaupungissa vanhojen yliopistokavereiden kanssa, iki-ihanassa Lissabonissa ja Cascaisissa. Stoppi Evoran viinitilalle oli yksi ihanimmista lounastauoistani ikinä. Löysin Rodoksen äitini kanssa ja rakastuin kreikkalaiseen ruokaan vielä enemmän.

Bamyanissa Afganistanissa helmikuussa.

Hongkongissa on kaikkea, täydellinen lomkohde.
Rodoksella.
Lounas viinitilalla Portugalissa - ihastuin iäksi.

Kävin vanhassa kotikaupungissani Lontoossa, joka on aina ihana, varsinkin silloin kun siellä ei asu vaan käy vain visiitillä - voi valita parhaat palat päältä ja välttää arkiankeuden ja työmatkustamisruuhkat. Kävin myös toisessa vanhassa kotikaupungissani New Delhissä kaksi kertaa - en ole vieläkään löytänyt parempaa ruokakaupunkia kuin Delhi. Tammikuussa oli kaverin häät Rajastanissa Intiassa - lisää mieletöntä ruokaa. Dubaita en rakasta, mutta meidän suhde varmasti kehittyy vielä tulevana vuonna. Dubai on Kabulista vain kolmen tunnin päästä, siksi yleinen reissukohde. Viime uusivuosi Lapin Äkäslompolossa oli mahtava. Tänä vuonna olen viettänyt joulunajan Islannissa - revontulia, lunta, Reykjavikin söpöjä taloja, kahviloita, islantilainen mökki, Frozen-mekossa tanssiva siskontytär, perhe - maagista.

Busseja ja metroa ei ole ikävä.

Ensimmäistä kertaa Lapissa!

Taj Mahalissa Intian Agrassa. Pääsin käymään Intiassa kahdesti viime vuonna, yksi suosikkimaistani.
Islantilainen mökki, ihana.
Lunta! Joulu! 

Vuosi vaihtui Reykjavikissa eilen hulluilla ilotulituspommituksilla.

2014 auttoi minua myös löytämään liikuntaharrastuksen, jota en vihaa: Insanity. Olen itse asiassa addiktoitunut tähän insanity-treenaukseen, joka on yhdysvaltalaisen Sean T:n suunnittelema intervalliharjoitus. Kabulissa tätä upeaa liikuntamuotoa harrastetaan bunkkerissa TV:n edessä. Ensimmäisen kerran jälkeen ajattelin, että en kestä: liian outoa jumppailla bunkkerissa, jossa mies karjuu televisiosta punnerruksia ja haarahyppelyä. Nyt olen kuitenkin koukussa.

2014 oli työn ja matkustamisen puolesta aivan mahtava vuosi. Tälle vuodelle toivon vielä enemmän maailman koluamista, ihanien asioiden ihmettelyä, terveyttä ja sitä, että näkisin vielä enemmän kavereitani ja perhettäni. Haluaisin myös oppia ottamaan asioita rennommin ja stressaamaan vähemmän (tämä taito on jo vähän kehittynyt 2014 aikana ja töissä), oppia uusia taitoja koulutuksien kautta (Photoshop, InDesign, monitorointi & evaluaatio - here I come!), kokeilla enemmän uusia reseptejä, käydä enemmän livekeikoilla, oppia tekemään kunnollisen nutturan, oppia puhumaan darin kieltä paremmin, käydä taas Berliinissä, käydä Vilnassa, Sri Lankassa ja Japanissa ja lukea kirjoja.

Kiitos kaikesta, 2014. Tervetuloa 2015 - odotan jo innolla, mitä kaikkea keksitään.

Hyvää uutta vuotta sinulle!10 comments :

 1. Rauhaisaa vuotta 2015 toivottelen sinulle.

  ReplyDelete
 2. Oikein hyvää alkanutta vuotta! Sinulla on ollut tosi matkustusrikas vuosi viime vuonna, tuota on jo melko paha mennä ylittämään. Toivon rauhallisempaa aikaa sinne Kabuliin ja tavallista arkista elämää ilman pommipelkoja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, sitten taas vuonna 2013 en matkustanut juuri ollenkaan! Kiitos, hyvää uutta vuotta sinulle myös!

   Delete
 3. Olisikohan nyt paikallaan toivottaa Rauhallista Uutta Vuotta! Onnellista ainakin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivotaan rauhallisempaa vuotta kuin 2014! :) Onnellista uutta vuotta sulle myös!

   Delete
 4. Ihana seikkailuvuosi sinulla takanapäin! Onnea uudelle vuodelle :)

  ReplyDelete
 5. Nyt on pakko kommentoida! Insanity on ihanaaaaa!! :D Me vedetään sitä Silja Symphonylla konffassa ja ai että kun hiki lentää - love it!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin on! :D Niin hyvä fiilis sen jälkeen.

   Delete