SOCIAL MEDIA

Sunday 13 December 2015

Aamupäivä bunkkerissa

Lauantaiaamupäivä kului bunkkerissa. Onneksi kysymyksessä ei ollut oikea hätätilanne, vaan harjoitus. Silti, kun sireenit alkoivat huutaa ja ääni kaiuttimissa toisti "attack, attack, attack", nousi kuitenkin pieni pala kurkkuun. Tiesin, että kyseessä on harjoitus, mutta  tiedän myös että se voisi olla tosi - se oli erittäin tosi edellisenä iltana kun talebanit hyökkäsivät Kabulissa Espanjan suurlähetystön läheiseen majataloon.

Harjoituksemme kesti muutaman tunnin. Harjoittelimme ensiapua ja muita taitoja, joita opin mielenkiintoisessa koulutuksessa, josta kirjoitin puolitoista vuotta sitten täällä. Näiden taitojen verestäminen on ihan jees, vaikka harjoitus veikin koko arvokkaan vapaan lauantaiaamuni. Luotiliivi päällä hengaileminen käy myös treenauksesta, sillä vaatekappale painaa monta kiloa.

Hyvin ällöttävä oli se hetki, kun otin esiin puolitoista vuotta lattiallani lojuneen luotiliivin. Ravistin sitä hieman ja kävi ilmi että sen sisässä asui hämähäkki. Se oli tehnyt pieniä, valkoisia, höttöisiä hämähäkinpesiä ympäri liiviä. Toisaalta: hämähäkin kodit ovat ihan OK hinta siitä, etten ole joutunut käyttämään tätä liiviä vielä kertaakaan todellisessa tilanteessa.


Hinkkasin luotiliivin puhtaaksi tiskiaineella.

7 comments :

 1. Onneksi oli vaan harjoitus! Kiva kuulla susta aina että olet kunnossa :)

  Hyi että toi hämähäkkijuttu! Millaisia hämähäkkejä/muita ötököitä siellä on? Onko ne sellaisia isoja ja näkyykö usein taloissa sisällä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, se oli varsin ällö! Täällä ei onneksi ole hirveästi kamalia ötököitä, vain torakoita ja hämähäkkejä, enemmän kesällä. Talvi on siitä kiva että on vähemmän mitään epäilyttäviä eliöitä, mutta muutaman hämähäkin löydän joka viikko jostain.

   Delete
  2. luen vakkariin blogiasi,joka on erittäin mielenkiintoinen.kiitos kun jaksat kirjoitella.hyvää joulua!terv.Päivi Hämeestä

   Delete
 2. Onneksi et joutunut siihen tilanteeseen siellä Espanjan lähetystön lähellä. Luin lehdestä ja olit heti taas mielessä. Joten hyvä kun kirjoitit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi Sari, juu onneksi olin kotona silloin. En nähnyt siitä hirveästi kirjoitettavan Suomessa, äitikin vasta parin päivän päästä soitteli perään :D

   Delete
 3. Torakoita - yöh. Ne on superällöjä mun mielestä. Mutta tosiaan mielummin hämähäkin pesä kiun että olisit joutunut käyttämään luotiliiviä useammin. Turvallista joulunaikaa!

  ReplyDelete