SOCIAL MEDIA

Tuesday 31 January 2017

Mitä täällä tapahtuu

On vaikea uskoa, että Trumpin muslimikielto on oikeasti totta. Tätä suru-uutista tulee nyt joka tuutista: Facebook-fiidistäni, Al Jazeeralta, nettilehdiltä. Että Iranista, Irakista, Somaliasta, Syyriasta, Libyasta, Jemenistä ja Sudanista tulevat ihmiset eivät saa enää ainakaan vähään aikaan mennä Amerikkaan. Haluaisin kysyä, miten listalta puuttuu Afganistan tai Pakistan. Afganistanissa on tällä hetkellä noin 20 aktiivista terroristiryhmää. 

Toisaalta isoin kysymys on, mitä täällä oikein tapahtuu. Tämä tuntuu kuin joltain toiselta maailmalta, jolle ei vaan oikein voi tehdä mitään ja joka jatkaa vajoamistaan. Muslimi ei ole sama asia kuin terroristi, ja terrorismia ei voi kitkeä sulkemalla rajat maailman muslimeilta. Koko touhu vain lietsoo lisää vihaa, kostoa ja terrorismia.

Kun uutiset tästä kiellosta tuli, olin juuri viettämässä mukavaa viikonloppua Dubaissa kaverini kanssa. Hän on Iranista. Viikonlopusta tulikin siis joiltain osin masentava, kun kaverini velloi tässä Irania kohtaan koetussa vihassa. Hän ei edes ikinä halua Yhdysvaltoihin, mutta on silti katkera ja vietti koko lauantain hotellihuoneessa bissen ja älypuhelimensa kanssa.

Minä lähdin rannnalle juomaan cocktaileja ja lukemaan kirjaa, koska en jaksa muutakaan.


Facebookissa monet ovat täynnä paloa - vastustamme, protestoimme, kokoonnumme, huudamme, argumentoimme, kirjoitamme vetoomuksia ja kirjeitä. Minä en jaksa, koska kaikki ympärillä tapahtuva on liian masentavaa ja isoa. Olen keskittynyt pieniin asioihin - ruokin adoptiokissaani, järkkäsin lisää lahjoituksia naisten turvakodille, tein kasvishampurilaisen, söin maapähkinävoisnickersin. 

Kävin katsomassa Dubaissa elokuvateatterissa La La Landin, joka oli iso pettymys. Tarina oli lattea, musiikki ei mitenkään mieleenpainuvaa, yleisvire masentava muutenkin. Mutta ainakin kahden tunnin ajan ajattelin jotain muuta, kuin sitä mihin suuntaan tämä maailma on menossa.


Voisiko joku kertoa, mitä joku oikeasti voi tehdä tälle kaikelle? Siis jotain simppelejä keinoja vaikuttaa? Epätoivo ottaa vallan.

Vuosien päästä kysytään, mitä sinä teit silloin kun kaikki tämä hulluus tapahtui?

En mitään, join G&T:tä rannalla.

13 comments :

 1. La la land oli minullekin jokseenkin pettymys... Mutta muuhun asiaan - minusta on ihana että kaiken hurjuuden keskellä tekee omia hyviä juttuja, juuri noita mistä sinä kerroit. Ja GT voi olla hyvä, koska onko juuri mitään tehtävissä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todellakin, odotin siltä leffalta niin paljon! En ymmärrä mistä kaikki Oscarehdokkuudet ovat tulleet. Monet tuntuvat kuitenkin olevan sitä mieltä, että jotain on tehtävissä, mutta en oikein tiedä, mitä.

   Delete
 2. Samat fiilikset, vaikka olenkin Suomessa enkä edes muslimi.

  Toi elokuva, melko sisällyksetönhän se oli. Mutta komea isolla kankaalla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo siis ihan kivaahan se oli katsella Emmaa ja Ryania isolta screeniltä mutta jotenkin jäi vaan aika tyhjä olo siitä kaikesta.

   Delete
 3. Ei kai yksilötasolla paljoa ole tehtävissä. Masentaa minuakin välillä. Haluan elää omassa kuplassa luullen että kaikki on hyvin, vaikka sehän se kaikkein hölmöintä taitaa olla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joskus omassa kuplassa on turvallista ja lohdullista. Luin myös artikkelin, jossa kehotettiin olemaan seuraamatta uutisia, mutta en kyllä siihenkään pystyisi.

   Delete
 4. Trump on kieltänyt vain 7 maan kansalaisten tulon amerikkaan, mutta Israelilaiset ei pääse matkustamaan 16 maahan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En tiennytkään ennen, että niitä on niin monta. Googlaamalla selvisi myös, että Israel on kieltänyt maahantulon Noam Chomskylta, joka on amerikkalainen ja juutalainen.

   Näitä kahta asiaa ei kuitenkaan voi verrata keskenään. Täällä on aiheesta hyvä artikkeli: http://www.independent.co.uk/news/world/americas/donald-trump-muslim-ban-travel-ban-israel-six-seven-countries-blocked-us-president-bar-israeli-arab-a7555756.html

   “Trump’s ban is a Muslim ban, based on religious discrimination and racial discrimination. The relationship between Israel and its Arab neighbours is one of war since 1947 - for the last 70 years. By trying to force comparison, it just flies in the face of reality, it’s apples and oranges, sky and sea”

   Delete
 5. Minä kudoin tuntemattoman syyrialaisen pakolaisäidin vastasyntyneelle junasukat ja pipon. Jätin ne Schwarzwaldissa olevan Gernsbachin kaupungin hänelle varaamaan yksiön ikkunaladalle odottamaan vauvan ja nuoren äidin tulemista. Kaupunki ei jättänyt kuuroa ja lähes sokeaa vanhaa suomalaista ystävätärtäni koiransa kanssa ei kadulle pakkaseen, kun pakkanen halkaisi vesijohdon, ja hän joutui 3 viikoksi evakkoon.
  En osaa lieventää koko maailman tuskaa, enkä muuttaa maailmaa paremmaksi. Osaan kutoa pieniä sukkia ja pipoja ja tehdä sen vähän mitä osaan. Pahuus kumuloituun, mutta niin myöskin rakkaus.

  ReplyDelete
 6. Nimenomaan, mitä täällä tapahtuu? :I itse seurasin päätöksen aikaan kuinka lähin työkaverini, joka on huonoksi onnekseen sattunut syntymään Irakiin, lähes itki huoltaan siitä pääseekö hänen vaimonsa&pieni poikansa aamulla kotiin... Kotiin, jone heille on kaikki viralliset paperit kunnossa ja jossa he ovat turvassa, perheenä. Silloin ymmärsin mikä onni on olla syntynyt Suomeen ja samaan aikaan myös sen ettei enää yhtään tiedä mitä hittoa tässä maailmassa vielä tapahtuu.

  Tällä tarinalla oli onneksi onnellinen loppu ja perhe pääsi pitkien kuulusteluiden ja selvitysten jälkeen takaisin tänne jenkkilään kotiinsa, isän ja aviomiehen luo. Mutta kuinka elämä muuttuu jatkossa?

  ReplyDelete
 7. Nimenomaan, mitä täällä tapahtuu? :I itse seurasin päätöksen aikaan kuinka lähin työkaverini, joka on huonoksi onnekseen sattunut syntymään Irakiin, lähes itki huoltaan siitä pääseekö hänen vaimonsa&pieni poikansa aamulla kotiin... Kotiin, jone heille on kaikki viralliset paperit kunnossa ja jossa he ovat turvassa, perheenä. Silloin ymmärsin mikä onni on olla syntynyt Suomeen ja samaan aikaan myös sen ettei enää yhtään tiedä mitä hittoa tässä maailmassa vielä tapahtuu.

  Tällä tarinalla oli onneksi onnellinen loppu ja perhe pääsi pitkien kuulusteluiden ja selvitysten jälkeen takaisin tänne jenkkilään kotiinsa, isän ja aviomiehen luo. Mutta kuinka elämä muuttuu jatkossa?

  ReplyDelete
 8. Trump, kiehumispiste, nyt Yle...on totta, että täälläkin tapahtuu.

  ReplyDelete