SOCIAL MEDIA

Monday 2 May 2016

Mattoni mun

Ostin pari viikkoa sitten itselleni maton, joka oli vähän niin kuin rakkautta ensisilmäyksellä. Matto on Afganistanissa kudottu ja se on silkkiä. Violetinvaaleanpunainen väri on täällä matoissa harvinainen. Tämä on niin ihana, että on pakko jakaa se teidänkin kanssa:Outoa, miten olen viime aikoina kiintynyt mattoihin. Ostin äidilleni viime jouluna afgaanimaton, jota voin olohuoneessa tuijottaa ja tutkiskella hyvin pitkään. Se myös vaihtaa väriä riippuen siitä, miltä puolelta sitä katsoo. Muistin, että mattomyyjä sanoi näin kaupassa, mutta ajattelin että hän sepittelee tarinoita. Mutta totta se on - matotkin näyttävät erilaisilta, kun niitä katsoo eri perspektiivistä.

13 comments :

 1. Replies
  1. No eikö! Ja tuntuu niin kivan viileältä ja pehmeältä!

   Delete
 2. Ihana! Olen myös ihastunut algerialaisiin käsintehtyihin mattoihin - ennen matot olivat vain mattoja, mutta näissä käsintehdyissä on kyllä "sitä jotakin"!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi Laura, ihan totta! En ole ennen ollut mitenkään kiinnostunut matoista (kunhan joku rätti peitti lattiaa) mutta täällä olen oikein innostunut asiasta!

   Delete
 3. Upeaa käsityötä! <3 Tuollaisia mattoja et Suomesta saa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä on kyllä ihana, harmi vaan ettei lattioilleni enää mahdu lisää mattoja!

   Delete
 4. Replies
  1. Kiitos Vivi Vinna! Mattokauppias muuten antoi tämän maton kotiini lainaan yön ajaksi, että voisin vähän miettiä asiaa kunnolla. Myyntistrategia toimi, sillä kun näin sen kotonani, oli vain pakko pitää se!

   Delete
 5. Upea matto! Rakastan juuri tuollaisia mattoja. Olen koettanut viime ajat metsästää mattoa toisen poikani huoneeseen, mutta sepä on osoittautunut aivan mahdottomaksi. Täällä, missä asun, ei ainkanaan peruskaupoissa ole tarjolla kuin harvinaisen kammottavia mattoja ja silti kalliita (ikävän värisiä, beessejä, harmaita ja mustia ja koristeltu joillakin kultakimmellyksellä, strasseilla yms.. Mitään kaunista emme ole vielä löytäneet, emme värikästäkään, joten poika on toistaiseksi vailla mattoa... Kuvasi matto sai minut lähestulkoon kuolaamaan, se on todellinen unelmien matto.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi Lotta, missä asut? Harmi ettei sieltä löydy kivoja mattoja. En ole ennen Afganistania ollut edes kiinnostunut matoista, onneksi! Tai olisin ehkä ostanut kämppääni jonkun Ikea-maton.

   Delete
  2. Hei! Unohdin mainita, sorry! Asun Maputossa, Mosambikissa, täällä on monenlaisia asioita, mutta sisustustavarat(kaan) eivät ole Maputon vahvuus! Kuinka sitä voikaan ihminen haikeana muistella edullisia ja värikkäitä Ikean mattoja, joista on kevytmielisesti luopunut. Sellaiset olisivat oikein käteviä nyt, kun omat matot eivät riitä edellistä isompaan asuntoon! Minä luulen, että sekoaisin, jos pääsisin tuollaisiin mattokauppoihin. Mutta tosiaan, nyt riittäisi ihan Ikea. Me jätettiin iso osa Ikea-matoista muuttokuormasta, kun tietysti ajattelin, että totta kai täältä saa...

   Delete
 6. On todella upea matto! Kauniit värit ja kuviot.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Sitä on kiva tuijotella! :)

   Delete