SOCIAL MEDIA

Monday 25 November 2013

Nuotio huoneessa

Kabuliin  on tullut talvi (no, ainakin melkein). Ulkona on järkyttävän kylmä (+1), ja niin on sisälläkin koska ikkunat ovat ohuet ja joka puolta vetää. Täällä lämmitys hoidetaan bukhari-uunilla. Bukhari-lämmitin toimii joko dieselillä, puulla tai sahanpuruilla. Omani toimii sahanpuruilla. Jotenkin ihana fiilis, kun huoneessa palaa nuotio tynnyrin sisässä, mutta jotenkin epämukavaa, kun huone ja kaikki vaatteet haisevat savulta. Haisen joka päivä siltä, että olen tulossa nuotiojuhlista.

Monet Afganistan-konkarit ovat kertoneet, että kun he lentävät talvella pois Kabulista, Dubain lentokentällä ja jatkolennoilla alkaa ihmetyttää, mikä täällä oikein haisee. Joku löyhkää ihan törkeälle - ja sitten kabulilaiset hoksaa että nuotiohaju on normaali vain täällä päin maailmaa. Buukkasin lennot Suomeen jouluksi (jee!), voin kuukauden päästä testata kuinka järkyttävä tämä hajumuutos on.

Sen lisäksi, että nämä bukharit luovat ihailtavan tuoksun, niiden päällä voi myös kokata ruokaa ja lämmittää teetä. Vähän eri meininki kuin yleispattereilla!

Toimiston bukhari. 


Eilen sattui aivan ihana bukhari-homma. Heräsin ihmeellisiin ääniin - tämän vehkeen sisällä liikkui eläin! Joko rotta, hiiri tai lintu, joka oli tullut sisään putkea pitkin, joka vie savun seinän läpi ulos. Lämmitin ei ollut päällä. Panikoin hetken ja mietin mitä voin tehdä asialle tai mikä reaktio jos eläin tulee ulos uunista, mutta onneksi se meni rööriä pitkin takaisin ylös. Mukava aamupaniikki, ei enää kiitos.

Huhuu, kuka siellä?


2 comments :

 1. Jannittava lammitin! Mietin, etta pitaako bukhari ennen nukkumaan menoa tuupata tayteen purua, etta riittais lampoa mahdollisimman pitkaan vai nukutaanko sisulla ja triplahuovalla aamulammitykseen saakka? :)

  Niin ja jostain syysta blogisi ei paivity listalleni, vaikka sen useamman kerran olen lisannyt. Ongelma saattaa toki olla vain omassa Bloggerissani, elleivat muut lukijat ole kokeneet samaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se täytetään sahanpurulla kerran illassa, sitten se palaa n. 6 tuntia. Jälkilämpö riittää vähän aikaa, mutta aamulla olisi tosi kylmä ellei mulla olisi myös pientä sähköllä toimivaa lämmitintä. Mua myös pelottaisi nukkua se päällä, koska se voi savuttaa ja ihmisiä on kuollut häkämyrkytykseen!

   Ihme homma miksei päivity.. en tiedä mitä sille voi tehdä täältä, ideoita kellään viisaammalla? :)

   Delete