SOCIAL MEDIA

Sunday 4 May 2014

Muutoksia ja yhden unelman täyttymys

Elämässäni on vähän muutoksia tällä hetkellä, sillä aloitan ensi viikolla uuden työn. Yleensä en hirveästi pidä uusien työpaikkojen ekoista päivistä ja viikoista, koska en pidä siitä täydestä pihalla olemisen tunteesta, joka siitä tulee. Missä on tulostin? Entä lounaspaikka? Mitä mä täällä teen? Kuka sä olet? Missä on kaikki kahvikupit? En muista kenenkään nimiä! Ja kun saman tyypin on tavannut muutamaan kertaan, ei kehtaa enää edes kysyä. Pitää vaan epämääräisesti kutsua häntä hey there, hey youuu ja yrittää googlata ja toivoa että tyyppi on LinkedInissä. Afganistanissa nimien muistaminen on normaalia vaikeampaa, koska ihmisillä on usein todella pitkiä ja (minulle) vaikeita nimiä.


Aloitan työt YK:lla, joka on ollut yksi unelmistani aika pienestä asti. Opiskelin kansainvälisiä suhteita ja olen ollut jo pitkään kiinnostunut naisten oikeuksista ja tasa-arvoasioista, ja nyt saan tehdä sitä ihan työkseni ja siitä maksetaan palkkaa. Ja YK:lla! Kuvittelin aina, että ura YK:lla on mahdollista vasta paljon vanhempana, mutta näinhän tässä kävi. Ensimmänen työpäivä on ensi viikolla, ja vietin kolme päivää tällä viikolla Genevessä työhön liittyvissä tapaamisissa. Geneve on nätti ja paljon pienempi, kuin mitä odotin.

Geneven beach aurinkolasieni läpi kuvattuna.
En tiedä mikä tämä juttu on ja mistä se kumpuaa, mutta aina kun jotain tosi siistiä tapahtuu minulle, ajattelen aina että a) en voi olla niin onnekas, liian hyvää ollakseen totta ja/tai b) nyt kun jotain näin hyvää tapahtuu, jotain pahaa varmasti tapahtuu pian. Jostain syystä minun on vaikea nauttia isoista onnenpotkuista ja hyvistä asioista täysillä, vaikka olisin ne itse ansainnut. Ajattelen, että kyseessä on plus-miinuspeli: jos siinä menee ihan hirveästi plussalle, niin kohta tulee miinusta. Mistäköhän tämä johtuu? Olen siis todella iloinen ja innoissani uudesta työstä, mutta silti ajattelen, ettei se ikään kuin voi olla totta näin. Toivon pian uskovani, että tämä on ihan hyvä näin ja mitään pahaa ei tarvitse tapahtua kompensoimaan kaikkea elämän hyvää. Ehkä kaikki hyvä voikin olla vain hyvää?

Vanhoja kuskeja ja alasrullattavia auton ikkunoita tulee myös ikävä.
Olen miettinyt tätä jonkin aikaa, ja tänään tajusin, että se "jotain pahaa" on kuitenkin jo jotenkin mukana tässä ratkaisussa. Kun aloitan uuden työn, jota olen halunnut jo pitkään, minun piti jättää nykyinen mukava työpaikka ja ihanat tyypit siellä. Minun piti jättää kotini, josta pidin paljon, ja kaikki kämppikseni siellä. En näe enää nykyisen majataloni kolmea koiraa tai mukavia ovimiehiä. Minun pitää jättää suuri osa vapauksistani, koska uudessa työpaikassa on kireät turvajärjestelyt. Olen nyt myös enemmän hyökkäysten kohde edustaessani kansainvälistä yhteisöä näkyvämmin kuin ennen. Mutta niinhän se menee, ei kai mitään täysin loistoa voi saada ilman joitain uhrauksiakin.

Ensi viikolla: taas uusi koti, uusi työ ja uusi elämä Kabulissa. Aika hullua mutta jännääkin.

Lamppu Kabulin keilahallissa, tätäkin tulee ikävä. <3

35 comments :

 1. Onneksi olkoon! Pakko sanoa, että olet tällä hetkellä omassa unelma työpaikassani. Olen itse kiinnostunut ihmisoikeuksista ja haluan tehdä tulevaisuudessa töitä ihmisoikeuksien parissa mahdollisesti YK:ssa, haen itse asiassa juuri opiskelemaan kansainvälistä politiikkaa. :) Toivoisin että voisit päivittää myös jonkin verran työnkuvastasi (sen verran mitä siis on sallittua jos on), olisin erittäin kiinnostunut kuulemaan työskentelystä YK:ssa. Onneksi olkoon nyt vielä kerran! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Merve onnitteluista! Kv-politiikan opiskelu kyllä todellakin kannatti, vaikka työttömänä maisterintutkinnon jälkeen ajattelin vähän erilailla ;) Ei kannata lopettaa yrittämistä ikinä näemmä, itsekin olen hakenut YK:lle monta kertaa.

   Delete
 2. Wau! Onnea uudesta työstä! Kuulostaa todella mielenkiintoiselta pestiltä.

  ReplyDelete
 3. Mahtavaa, onnea ja hurjasti tsemppiä! :) Työ YK:lla kuulostaa "uran huipulta", ja avaa varmaankin ovet vaikka minne! Maata et kuitenkaan vielä vaihtanut? Innolla jään odottelemaan uusia postauksia Kabulista :) Olehan varovainen siellä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiits! Maata en vaihda ;) Kabulissa vieläkin ja juttuja tulee.

   Delete
 4. Onnea uudesta työstä! Onko YK:lla Kabulissa joku oma rajattu alue, missä työntekijät viettävät aikaansa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Saana! Juu, niillä on muutama oma rajattu alueensa, mutta kyllä sieltä saa lähteäkin, joskin ei enää kovin moneen paikkaan.

   Delete
 5. Mahtavaa, oikein paljon onnea uudesta työstä!

  ReplyDelete
 6. Huikeaa, tosi isot onnittelut ja onnea tulevaan :) Onneksi aika menee aina niin nopsaan, että aivan pian varmasti jo huomaat olevasi uudessa työssäsi kuin kotonasi, ja alun kankeus ja uutuus on tipotiessään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Zella onnitteluista! Niinhän se aina menee, olen aloittanut uudessa työpaikassa yli kymmenen kertaa, ja aina alussa vähän kammottaa ja mietityttää, että mitäköös tästä tulee.

   Delete
 7. Onnea uuteen työhösi ja turvallista oloa siellä sekä uudella asunnolla.
  Tarinoita uusista seikkailuista odotellen. . .

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos SatuSanna! :) tarinoita on varmasti tulossa.

   Delete
 8. Onnea uuteen tyohon, kuulostaa tosi hienolta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! juu siksi mua pelottaakin kun joku juttu kuulostaa _liian_ hyvältä niin siinä on varmaan joku paha juju. toivottavasti ei!

   Delete
 9. Onnea uudesta työpaikasta! Varmasti mielenkiintoisia uusia haasteita sinulla edessä!

  ReplyDelete
 10. Hurjasti onnea uudesta työpaikasta!

  ReplyDelete
 11. Hei upeeta! Paljon onnea uudesta työpaikasta, kuulostaa tosiaan sulle siis aika unelmaduunilta :) Mullakin tulee välillä toi 'nyt kuulostaa/menee liian hyvin joten kohta tapahtuu varmasti jotain pahaa' uskomus/asenne, mutta eihän se lähellekään aina niin mene!

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos Marika! hehe, kiva kuulla että muillakin on joskus tämä tunne! ja kiva että bloggaat taas, ehdinkin jo pelästyä että mitä on tapahtunut.

   Delete
 12. Onnea uudesta työpaikasta!

  ReplyDelete
 13. Onnittelut uudesta upeasta työpaikasta!
  Tuo kuulostaa niin suomalaiselta, että jos on paljon jotain hyvää niin täytyy tulla myös jotain pahaa. Eiköhän me kaikki ajatella samalla tavoin. Siihen meidät on vain kasvatettu, eikä muuta voi.
  Mukavia päiviä uudessa työpaikassa!
  ps. Huolestuneena muuten heti etsin missä ne maanvyörymät siellä Afganistanissa olivat.....

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos Sari! niin se on kyllä aika suomalainen ajattelutapa kieltämättä. Yritän päästä siitä eroon..

   Juu kamala maanvyörymä Koillis-Afganistanissa, satoja kuollut, ellei tuhansia.

   Delete
 14. Hui, upeeta! Onneksi olkoon uudesta työpaikasta ja tsemppiä uuteen alkuun! Kuulostaa kyllä ihan unelmaduunilta. Elän juurikin tuota "maisteritutkinnon jälkeistä työttömyyttä" ja mietin harvase päivä, että pitikin mennä opiskelemaan jotain niinkin epämääräistä kun kv-suhteita :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitti Annika! juu musta tuntui ihan samalta, mutta nyt tietty huomaan että on siitä jotain hyötyäkin. Olen siis hakenut niiiiin paljon töitä maisterin jälkeen, että nyt on kyllä hyvä fiilis ettei tarvi vähään aikaan hakea. Tsemppiä työnhakuun! Itse tein ensin jonkin aikaa ei-koulutusta vastaavaa työtä, ja sen jälkeen aloin saamaan kv-suhteisiin liittyviä juttuja. Pitää vain jaksaa olla kärsivällinen, vaikka se kuulostaakin ärsyttävältä.

   Delete
  2. Kiitos rohkaisusta :) Oonkin miettinyt, että pitää varmaan tehdä jotain ei-koulutukseen liittyvää työtä.. tosi hyvä kuulla, että senkin jälkeen voi vielä päästä "oikeille raiteille", jos niin haluaa :)

   Delete
  3. juu todellakin voi, ja joskus se on jopa hyvä koska sitten on vähän lisää aikaa miettiä mitä haluaa tehdä, mihin haluaa hakea jne, ja sitten samalla koko ajan voi iltaisin ja viikonloppuisin hakea muihin kiinnostavimpiin töihin, ja samalla ei ole sitten rahaongelmaa.

   Delete
 15. Onnea uuteen työhön, hieno juttu! Oon miettiny ihan samaa: jotenki elämäs on lopuksi helpompi ottaa vastaan pienet vastoinkäymiset ku isot onnenpotkut. Mulla on kans kiva kesä tulossa ja muutenki asiat kohdillaan. Ja koko ajan on sellanen olo, että koskahan rysähtää ja missä. Hitto ku oppis nauttimaan täysin siemauksin elämän lahjoista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos Kesän lapsi! siinä onkin hyvä tavoite, että oppisi elämään täysillä ja nauttimaan tämän hetken hienoista jutuista, eikä murehtia tulevaa..

   Delete
 16. Onnea uudesta tyopaikasta! En halua olla ilonpilaaja, mutta tyo kuulostaa ehka hehkeammalta, mita onkaan (nimimerkilla saman "firman" palveluksessa)... Ei vaan, on tassa tyossa paljon hyvaakin, mutta ainakin taalla Afrikassa se on paljon enemman paperinpyorittelya kuin mita etukateen olin ajatellut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Emppa! Hehe niin varmasti onkin! Ja varmasti paljon paperivuoria edessä ;) mutta kun on joskus ollut ihan kamalissa työpaikoissa, niin sitä vasten tämä tuntuu hienolta!

   Delete
 17. Mahtavaa, paljon onnea! Unelmat käyvät toteen, kun vaan jaksaa uskoa :)

  ReplyDelete
 18. Wau ja mielettömasti onnea YK:n duunista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ReplyDelete