SOCIAL MEDIA

Tuesday 11 November 2014

Hullu kissanainen

Olen jo muutaman kuukauden ruokkinut asuinalueeni kodittomia kissoja. Kaverini kutsui minua tästä syystä myös crazy cat ladyksi, hulluksi kissanaiseksi. Usein kissat saalistavat roskiksista mitä tahansa syötävää ja kerjääävät alueen ravintoloissa. Halusin olla jollain tavalla hyödyllinen, joten aloin ostaa niille kissanruokaa Kabulin isosta supermarketista.

Ensin ruokakipolla kävi vain yksi kisu, mutta nyt kun tulen töistä kotiin, ovella naukuu viisi kissaa kilpaa. Ruokaa! Kun annan niille Pedigree-koiranruokaa, ne sekoavat täysin. Kisut ovat tosi söpöjä, mutta tämä vastuu vähän kammottaa. Nyt ne odottavat minulta jotain, joka päivä. En voi unohtaa. Mitä teen kun lähden lomalle? En voi luottaa että siivojat tai puutarhurit ruokkisivat niitä (kissoista ei hirveästi pidetä tässä maassa, aiheeseen liittyvä postaus täällä.)

Nyt kissat ovat alkaneet välillä myös tappelemaan keskenään ja sähisemään toisilleen, koska ilmeisesti vain yksi kissa mahtuu ruokakipolle kerrallaan. Liian isot egot. Hyvällä teolla on siis myös huonoja seurauksia koska kissat ovat huonoja jakamaan. Joskus ne kuitenkin tulee jopa toimeen keskenään. Sharing is caring.

Aika velikultia:


19 comments :

 1. Söpöjä kissoja, ja kyllä ne pienen loman yli varmaan pärjäävät, kun ovat pärjänneet ennen ruokinnan aloittamistakin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. juu, mutta kun aloitin ruokkimisen ihan silloin tällöin -periaatteella, mutta nyt ne ovat odottamassa aina joka ilta kun tulen kotiin.. kasvava vastuu :)

   Delete
 2. Ota kiinni ja vie steriloitavaksi. Ja jatka ruokkimista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Peukku tälle kommentille! Tosin onkohan sterilointi siellä kuinka helppoa (tai halpaa)?

   Delete
  2. Juu, täällä on jo tuo sterilointiprosessi menossa, kissoja otetaan kiinni ja ne steriloidaan eläinlääkärillä. Se on kyllä hyvä juttu.

   Delete
 3. Äkkiä ne oppivat mistä ruoan saa helpolla. Ei tarvitse kuin vähän pyytää ja heti on annos valmiina. Mutta kyllä ne pärjäävät kun ovat siihen jo tottuneet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, sana näyttää leviävän kissakommuunissa :)

   Delete
 4. Molemmat velikullat on itseasiassa siskoja ;) t. toinen hullu kissanainen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ooh! Mistä tuollaisen voi tietää ihan vain katsomalla ilman, että näkee vatsapuolelle?

   Delete
  2. Mäkin haluan tietää!! :)

   Delete
  3. Kuvan kissojen väritystä esiintyy lähes ainoastaan naaraskissoilla, täältä lisää:

   http://www.kysy.fi/kysymys/jos-kissan-turkissa-kolme-varia-niin-onko-se-silloin-tyttokissa

   :)

   Delete
  4. Tosi kiinnostavaa tämä väritysasia, enpä ollut tiennyt tämmöisestäkään aikaisemmin.

   Peukut kissaladylle, sä oot niin huippu :)

   Delete
  5. Juu, kun kissa on tuollainen "sekavan kirjava" niin se on aina naaras. Jos kolli on tuollaisen värinen, niin niillä on yleensä kolmea väriä vain pieni läiskä jossain. Väritystä kutsutaan nimellä "kilpikonna". Muita värejä kissoilla ei olekaan mistä voisi päätellä sukupuolesta mitään ;(

   Delete
 5. Replies
  1. Moi Mia ja tervetuloa mukaan, kiva kun löysit! :)

   Delete
 6. Hienoa, että pidät pienistä huolta, mutta älä anna koiranruokaa kissoille. Kissat tarvitsevat ruokavalioonsa tauriinia, ja sitä ei koiranruoassa ole. Kissanruoka sisältää myös enemmän kissoille välttämätöntä proteiinia kuin koiranruoat. Kissanruoka sopii kyllä koirille. Nuo kissat varmasti saalistavat ruoakseen muutakin, mutta ihan vain siltä varuilta jos eivät.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, en ollutkaan ennen kuullut tällaisesta. Yleensä ruokin niitä aina kissoille tarkoitetuilla kuivapapanoilla.

   Delete
 7. Tämä sun blogisi on niin mielenkiintoinen ja avartava! Kyllä voi arki olla toisenlaista. Kiitos, tästä mäkin ilmoittaudun täältä Etelä-Ranskasta sun uudeksi lukijaksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi Helena, kivaa että löysit tänne! :)

   Delete