SOCIAL MEDIA

Wednesday 10 June 2015

Tipaton kuu

Olen viettänyt viimeiset neljä viikkoa tipatonta kuukautta. Halusin testata, mitä tapahtuisi keholleni ja mielelleni jos en myrkyttäisi niitä vierailla aineilla. Testin tulos: ei mitään!

Tämänkin herkullisen vesimelonin sisään oli lykätty vodkaa.
Kun saavuin Kabuliin kaksi vuotta sitten, päätin pitää tipatonta Ramadanin kuukautta. Sen jälkeen olenkin tissutellut melko tasaiseen tahtiin. Tykkään viinistä ja hyvistä cocktaileista torstai-iltaisin töiden jälkeen. Usein myös perjantaisin, ja välillä viini on parasta keskellä viikkoa kavereden kanssa. Rutiiniksini on jo muodostunut torstai-illan cocktail (tai pari), johon tulee giniä, sitruunamehua, kivennäisvettä, korianteria, kurkkua ja chiliä (inkivääriä jos on). Vähän niin kuin salaatti lasissa!

Halusin pitää kuukauden tauon kaikesta alkoholista ja katsoa, mitä tapahtuu ja kuinka vaikeaa se olisi. Tämän kuukauden aikana oli yli 10 tapahtumaa, joissa olisin normaalisti juonut jotain, ja joissa kaikki muut nauttivat alkoholia. Opin seuraavaa:

1) Bileissä voi ihan hyvin olla tosi hauskaa, jutella tuntemattomille ihmisille ja hillua hereillä kello kahteen, myös ilman alkoholin kantavaa voimaa. Mutta bileissä vaan on usein vielä hauskempaa muutaman viinilasillisen jälkeen.

2) On aivan mahtavaa herätä viikonloppuaamuisin ilman minkäänlaista krapulaa tai väsähtänyttä oloa. Tämä oli kokeilun ehdoton plussa.

3) Rakastan viiniä ihan liikaa ikinä luopuakseni siitä.

4) Monissa juhlissa on hyvin tylsät juomavalikoimat jos ei juo alkoholia - vietin viime perjantain kattojuhlissa, joissa join koko päivän pullotettua vettä ja yhden tonicin. Virgin cocktailit ja limut kunniaan, sanon minä! Voi kunpa täältä saisi Muumilimua.

Virgin-mojito, jonka tein pihalla kasvavasta mintusta.
5) En laihtunut tai kokenut muita muutoksia kehossani, joista monet puhuvat kun jättävät alkoholin pois elämästään. Treenasin ja söin kuukauden ajan normaalisti.

6) Parasta tässä kokeilussa on se, että se loppuu huomenna, ja kun nautin huomisissa juhlissa lasin viiniä, olen todennäköisesti asiasta hyvin innoissani ja se maistuu aivan taivaalliselta, vaikka se onkin jotain saksalaisten ylijäämävuosikertaa. Joskus asioista on hyvä luopua vähäksi aikaa, jotta tajuaa kuinka ihania ne oikeasti ovat.

Skål!

Kuohari on yksi suosikeistani.Tämän ihanuuden nautin viime kuussa Tokion Park Hyatt -hotellissa ihan kivoin näkymin.

6 comments :

 1. Arvaa vaan, miten paljon mä odotan, että saan syksyllä vetäistä lasillisen jääkylmää skumppaa... :)

  ReplyDelete
 2. Aika vähän alkoholia normaaliviikkooni kuuluu ja siksi onkin aina tuntunut vähän hassulta ottaa jotenkin tiukkaa linjaa, että ei nyt sitten yhtään siideriä tai kuohuviinilasillista edes tällä viikolla/tässä kuussa. Muutamassa alkoholin kieltävässä maassakin on tullut matkailtua, ja aina ne muutamat päivät on selvitty sitä kummemmin kaipaamatta, mutta en silti kannata ehdottomia kieltoja asian suhteen, itsellenikään! Syksyllä kaavailemme 8 päivän reissua Iraniin, joten ehkä minun kannattaa etukäteen päättää, etten sitten siellä juo yhtään alkoholia :-) En vaikka synttärinikin osuu tuolle ajanjaksolle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, kohtuus kaikessa on hyvä - mutta oli kyllä tosi kiva muutaman viikon paussin jälkeen nauttia viiniä!

   Vau, Iraniin, haluaisin sinne myös kovasti! Ja ihan tässä naapurissa..

   Delete
 3. Mulla tuli keväällä hieman vahingossa tipaton kuukausi. En sitä mitenkään suunnitellut mutta ei vaan tehnyt mieli viiniä tai muutakaan alkoholia. Huomasin viettäneeni tipatonta vasta sen jälkeen kun kalenterista jotain muuta tarkistin. En ole muutenkaan mikään ehdottomien kieltojen ihminen. Elämä on liian lyhyt sellaiseen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan totta, elämä on liian lyhyt ehdottomiin kieltoihin! Tässä olisi hyvä motto.

   Delete