SOCIAL MEDIA

Monday 26 September 2016

Vesiterapiaa

Naispuolinen kollegani tuli toimistooni yksi päivä todella innoissaan. Hän kertoi minulle, että oppi viikonloppuna uimaan. Hänen veljen talossa on uima-allas, jossa koko perhe oli polskutellut  viikonlopun. Hän ei ollut eläessään ollut järvessä, meressä tai uima-altaassa. Kabulissa on uimahalleja, mutta ne ovat tarkoitettu vain miehille. On siis todella harvinaista, että nainen osaa uida.

Siksi olin tästä uutisesta enemmän kuin innoissani - Mariam ui sammakkoa, niin moni muukin asia on vielä mahdollista.Kollegani näytti minulle videoita, joissa näkyy kun hän, hänen tyttärensä ja siskonsa opettelevat uimaan. He polskivat uima-altaassa t-paidat ja farkut päällä, perheen miesten seurassa. Voi elämä. Googlasin hänelle kuvan burkinista, mutta hän ei ollut ikinä kuullutkaan sellaisesta, eikä niitä kuulemma myydä Kabulissa.

Ajattelin tilata hänelle netistä seuraavan lomani aikana burkinin. Jos joku tietää, mistä Suomessa voi ostaa burkineja, kertokaahan.

Tässä ei nimittäin ole kyse mistään pienestä jutusta - afgaaninaiset eivät yleensä saa harrastaa mitään urheilua. Sitä ei pidetä sopivana vaan kaikki urheilu kuuluu miehille, kuten melkein kaikki muukin tässä maassa. Uimisen lisäksi tämä nainen käy lounastauoilla kuntosalilla ja joogaa kotonaan monta kertaa viikossa. Respect.

14 comments :

 1. No respect todellakin!! Hienoa! Mä kerron sulle jos kuulen burkinista, voisin vähän kysellä.

  ReplyDelete
 2. Mahtavaa, että siellä naisetkin pikku hiljaa pystyvät edes urheilemaan. Uimataito tulee varmasti hyvä, jos joutuu vaatteet päällä harjoittelemaan. Farkuthan painavat ihan tuhottomasti märkinä. Tsemppiä ystävättärellesi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta, varmaan aika raskasta uida kaikki vaatteet päällä, näytti aika epämukavalta tosiaan. Mutta kaikki oli kuitenkin niin iloisena vedessä!

   Delete
 3. Eikö Riossakin ollut yksi afghanistanilainen naisurheilija?

  ReplyDelete
  Replies
  1. En tiedä kun en yhtään seuraa olympialaisia, itse asiassa aina kun olympialaiset on TV:ssä mua vähän ahdistaa.

   Delete
 4. Tästä jutusta tuli tosi hyvä mieli!

  Maarit

  ReplyDelete
 5. burkiniasiaa sähköpostissasi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos, menenkin siis tarkistamaan. :)

   Delete
 6. Vau! Ihan mahtavaa, suuret respectit! :)

  ReplyDelete
 7. Voi miten hienoa. Ja kirjoitin niin ihanasti, että jos hän ui sammakkoa, moni muukin asia on mahdollinen :-) Minun kuntosalillani Maputossa käy aina välillä huiveihin ja pitkähihaisiin ja -lahkeisiin vaatteisiin sonnustautuneita naisia. Lapsellisesti välillä mietin, miten he jaksavat kuntoilla niin paksuissa vaatekerroissa, kun länsimaalaiset naiset hikoilevat vieressä pikku topeissa ja sortseissa, mutta pääasia tietenkin, että kuntoilevat!

  ReplyDelete
 8. Tämä viesti on todella hyödyllinen ja hyödyllinen tietää enemmän asioista, jotka olet jakanut. Arvostan sinua niin suuresta määrästä tietoa. Vakuutan, että siitä olisi hyötyä monille ihmisille. uima allas

  ReplyDelete