SOCIAL MEDIA

Wednesday 14 June 2017

Tähtihetki

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres kävi tänään pikku kylässäni YK-alueella. Hän on nopealla visiitillä Kabulissa vain tänään, tapaamassa maan johtoa, pakolaisia ja muita tärkeitä ihmisiä.Guterres vietti yli tunnin YKlaisten kanssa. Ensin hän piti lyhyen puheen ja veisteli vitsejä. Sen jälkeen YK:n työntekijät saivat kysyä häneltä kysymyksiä ja antaa ehdotuksia systeemin parantamiseksi.

Hänellä tuntui olevan aika järkevä asenne kaikkeen. Hän aloitti puheensa toteamalla, että Afganistanista kaksi asiaa on varmoja: ensinnäkin, mikään maa ei voi ikinä valloittaa Afganistania, se on todettu jo monesti. Ja toisekseen: afgaanit eivät ole ihan maailman parhaimpia rakentamaan vahvaa valtiota. Kipeä huomio, mutta nauratti kaikkia. Hän puhui paljon sukupuolten välisestä tasa-arvosta ja siitä, että YK:n pitää palkata lisää naisia. Ja myös että organisaation pitää tehdä koordinaatiosta parempaa, eikä vaan jauhaa aina sitä samaa "blaa blaa blaata" (hänen sanat, ei minun. Mutta yhdyn mielipiteeseen.)

Guterres sanoi myös, että olemme pulassa. Sekin ihan totta.

Aika kiva tauko työpäivään. Olin eturivissä, koska odotin paikan päällä puolitoista tuntia. Kirjoitin hänen puheestaan myös muistiinpanoja ja räpsin kymmeniä valokuvia. Starstruck. Nörtti mikä nörtti, kansainvälisiä suhteita henkeen ja vereen.


3 comments :

 1. Ohhoh! Eipä paljon hienompia vieraita voisi käydä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No joo, oli kyllä aika kiva nähdä isoimman organisaation isoin pomo omilla kotinurkilla!

   Delete
 2. Hei! Ehditkö ottaa vastaan Liebster Award-haasteen: 10+1 kysymystä ulkosuomalaiselle? Pikkasen höttöä kaiken sen rinnalla mitä itse kirjoitat ja koet, mutta silti haluan mainostaa blogiasi muillekin. Haaste löytyy blogistani: http://kulttuurikorppikotka.blogspot.ie/

  ReplyDelete