SOCIAL MEDIA

Tuesday 29 August 2017

Elämäni rentouttavimmat 12 tuntia

Elämä Afganistanissa, tai välillä tuntuu että maailmassa ylipäätään, vaatii pientä taukoa aina silloin tälloin, jotta pää pysyy kasassa. Maria Veitola kirjoitti tärkeän instapäivityksen, jossa kertoi että oli pakko lähteä mökille päiväksi, jotta pää ei hajoa paineiden alla -- "Perjantaina laitoin työpaikalle viestin että en tuu töihin, meen metsään makaamaan sammalmättäälle koska muuten oon kohta jossain akuuttipäivystyksessä."

Itse koin tällaisen rauhallisuuden retriitin, hemmottelupaussin, kauan kaivatun tauon, vähän aikaa sitten Jordaniassa.

Elämäni rentouttavimmat 12 tuntia, kiitos Mövenpick Resort & Spa Dead Sea, joka tarjosi hotellihuoneen sitä vastaan, että kirjoitan kokemuksistani blogissa.



12 tunnin tehorentoutus:


Kello 11:30 – työmatkani päättyi Ammanissa Jordaniassa, taksikuski hakee minut Ammanin keskustasta ja suuntaamme kohti Mövenpickin Resort & Spa Dead Sea –hotellia, joka on noin 45 minuutin ajomatkan päässä.

12.15 – saavun Mövenpickiin ja jossain ”perinteisessä asussa” oleva mies tuo minulle tervetuliaisjuoman, joka on kirpeä ja raikas. Tämä on ehkä ärsyttävintä monissa huippuhotelleissa eri lomakohteissa – ”perinteiset” kostyymit aulatyypeillä – woooow, täällähän on niin autenttinen fiilis (not). Mutta drinkki oli hyvä.

12:30 pääsen huoneeseeni, jossa fiilistelen kaikkea aika täysillä. Olin odottanut ihan perushuonetta, mutta respa antoi minulle Premium Pool View -huoneen, joka on yksi parhaimmista huoneista, joissa olen ikinä yöpynyt. Ja siis rakastan viiden tähden hotelleja hemmotteluun, joten olen yöpynyt monissa. Huoneessa on ihana sisustus ja värit, puisia, jordanialaisia huonekaluja ja oma terassi!

Tällaista on vain pakko rakastaa:

Oma terassi.
Terassin näkymät.





Huone on siitä spesiaali, että se sijaitsee resortin hiljaisella alueella, jossa vain aikuiset saavat yöpyä. Alueella on oma jättimäinen uima-allas. Tällaiselle hiljaisuutta arvostavalle soolomatkailijalle hyvä, mutta alueella oli myös paljon häämatkaansa viettäviä pareja.

Henkilökunta oli jättänyt myös mukavat terkut – hedelmiä, ihanan Trinitae-merkin kylpysuolaa ja söpön viestin. Jos muuten ikinä olette Ammanissa, käykää ihmeessä Trinitaen myymälässä Rainbow Streetin lähellä – upea paikka kauniilla näköalalla, ja kauppa myy mitä ihanimpia itsetehtyjä saippuoita, huonetuoksuja, voiteita, mutanaamioita ja kuorintavoiteita.



Visiitin päätarkoitus on vihdoin, ensimmäistä kertaa elämässäni, päästä kokeilemaan Kuolleessameressä uimista. Siispä suuntasin kohti merta, kun sain lopetettua huoneen fiilistelyn.



14:15 Aurinko paahtaa täysillä. En suosittele visiittiä heinäkuussa, vaan myöhemmin syksyllä tai aikaisin keväällä, paitsi jos fanittaa täysillä ahdistavan kuumaa ilmaa, jatkuvaa hikipisaroiden pyyhkimistä, ja tunnetta että kohta ehkä pyörtyy.










14:30 Meressä uiminen on outo mutta ihana kokemus. Hotellilla on oma ranta, josta oli helppo pulahtaa mereen. Hotelli myös tarjoaa rannalla Kuolleenmeren mutaa, jota saa kauhoa saviastiasta käsin ja levittää mutanaamion koko kropalle ennen uimista.

Kuolleenmeren noviisina en tietenkään tajunnut, miten siinä kuuluu käyttäytyä, ja aloin uida sammakkoa eteenpäin, tajutakseni että se on mahdotonta. Yksi ystävällinen nainen huomautti, että homma sujuu ainoastaan selällään. Se oli totta, sillä jos yrittää uida ”oikeinpäin”, kaatuu varmasti eteenpäin tai sivuttain. Pulikoin selälläni ehkä vartin, kunnes luovutin kuumuudelle ja menin takaisin sisään.



15:05 Katson Netflixistä Designated Survivor –sarjaa, syön sipsejä ja juon ilmaisen minibaarin limsaa. Tilaan huonepalvelusta noin 10 dollarin meze-lautasen, ja se on taivaallinen, kaikkia lempiruokiani samalla tarjottimella:




17:00 menen uimaan privaattiuima-altaaseen, joka on suoraan hotellihuoneen ulkopuolella. Uimisen aikana saan usein hyviä ideoita ja mieleni rauhoittuu, kuten taas nyt.

18:20 lähden takaisin koittamaan Kuolluttamerta auringonlaskun aikaan. Kannatti.



Toivon, että joku olisi selittänyt Kuolleenmeren ABC-säännöt ennen sinne menemistäni. Tiesin että vesi on tosi suolaista, mutta en ollenkaan käsittänyt, että se maistuu ja tuntuu suolahapolta. Oli tietenkin pakko maistaa sitä – toivon että olisin jättänyt tämän kokeilun väliin, sillä vesi maistui kamalalta ja polttavalta. Jätin aurinkolasit rannalle, nostin käteni merestä ja muutama pisara vettä meni silmiini. Olin sokea noin viisi minuuttia ja yritin olla panikoimatta. Onneksi näköaisti palasi juuri ennen auringonlaskua:








20:05 Tilaan baarista lasin valkoviiniä ja fiilistelen sen kanssa auringonlaskun jälkimaininkeja ja luen kirjaa. Innoissani tilasin jordanialaista viiniä, mutta on pakko tunnustaa, että se ei maistu kovin hyvälle (kokeilin monia laatuja). Mutta hyvä kuva siitä kuitenkin tuli:



20:45 Kävelen ympäri hotellin massiivista aluetta ja palaan huoneeseen toiselle uima-allas uinnille, tällä kertaa pimeässä.



21:30 Palaan Netflixin pariin ja tilaan kaksi lasia viiniä lisää, vaikka tiedän ettei se maistu hyvältä. Johti silti hyvään fiilikseen.

23:30 Taksi hakee ja vie lentokentälle.

Kiitos Jordania, ehkä nähdään vielä!

Jakakaa tekin tehokkaimmiksi kokemanne pikarentoutumisvinkit – mökki, sauna, metsä, meri, ravintola, hostelli, laituri, luksushotelli, laiva, mikä, missä?

Edessä on pitkä Eid-al-Adha viikonloppu, jonka aion viettää ystävien kanssa Beirutissa ihanassa Airbnb-asunnossa rentoutuen ja paljon mezejä ja hummusta syöden.

Eid mubarak!

6 comments :

  1. Olit ehdottomasti rentoutuksen ansainnut! Kiitos tassa samalla myos edellisesta postauksesta naisten joogasta. Teet hienoa tyota ja arvostan sita niin monella tasolla. Lisaksi pelkastaan taman postauksen lukeminen sai mielen rentoutumaan ja harkitsemaan jossain vaiheessa yhden naisen pikku pakomatkaa hotellihuoneeseen :) Mezelautanen ois kiva bonus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti Irina! Todellakin, joskus päivä ihanassa hotellihuoneessa tekee ihmeitä akkujen lataukseen, suosittelen! :)

      Delete
  2. Kyllä kuulosti niin upealta päivältä, että tuonne pitäisi oikeasti joskus päästä. Minä olin keväällä Pärnussa ja hotellin hiljaisen puolen kylpylässä, jossa oli allas Kuolleen meren vedellä. Tuo maku ja tuntoaistimus on juuri noin ja vedestä ylösnousu oli myös suhteellisen vaikeaa, ainakin minun mielestäni. Vesi kun pyrki siirtämään jatkuvasti jalat kelluvaan asentoon. Mutta se oli upea kokemus.
    Minun oma pikarentoutukseni tulee avannossa. Se vaan on niin ihana juttu. Toinen on sauna ja sitten tulee metsä. Näissä olo vaan helpottuu hetkessä.
    Ihanaa syyskuuta ja viikonloppua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooh, en olekaan vielä ikinä kokeillut avantouintia, pitääkin laittaa to do -listalle! Sauna + lumihangessa käyminen on mahtavaa, ehkä siitä tulee vähän sama fiilis? Aaaah voisin käydä saunassa joka päivä, aivan parasta. Ihanaa syyskuuta sulle myös! xx

      Delete
  3. Hei taas Sini,

    Kiitos mielenkiintoisesta jutusta. Vaikka se ei Kabuliin liittynytkään, niin kiva kuulla (=lukea), että pääset välillä rentoutumaan rauhallisessa maassa ja vielä luksushotellissa. Kuvatkin ovat taas hienoja ja tunnelmallisia.
    Olen itse tehnyt matkatöitä yli 20 vuotta, ja nautin siitä kovasti. Olen myös asunut muutaman vuoden ulkomailla. Pari kertaa (= tarkalleen 2 krt!) on eräs hotelliketju (Radisson Blu)upgreidannut minut presidenttisviittiin. Toisella kertaa sattui vielä niin hyvin, että 2 vaimon siskoa olivat lomamatkalla samassa kaupungissa. Oli tietysti kiva tarjota heille samppanjaa sviittini olohuoneessa. Sen olohuoneen lisäksi sviitissä oli eteinen, työhuone, iso makuuhuone, sauna (?), erillinen iso kylpyhuone-osasto ja 2 kpl wc:tä. Niille kälyilleni tietysti sanoin, että "Tietysti minä aina asun työmatkoillani tällaisessa sviitissä."

    No - tämä meni vähän överiksi muisteluksi (=kehumiseksi?, mutta kirjoituksesi toi vain mukavia omia muistoja mieleen.

    Erittäin hienoa ja rehellistä, että mainitset Mövenpick'in tarjonneen sinulle hotelliyöpymiset. Kaikki bloggarit eivät julkaise saamiaan lahjoja, tosin en tiedä onko aina tarpeenkaan kertoa ihan kaikkea.

    Mukavaa viikonloppua Beirutissa!
    Terveisin,
    Masa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti kommentista Masa! Mainitsemasi hotelli kuulostaa aivan mielettömältä, tuollaista en olekaan kokenut vielä! Oma sauna sviitissä, se on jo Luksusta!! Ehkä joskus saan sellaisen upgreidauksen, se olisi varmasti aika unohtumaton kokemus.

      Delete