SOCIAL MEDIA

Wednesday 31 July 2019

Suomiloman 5 parasta

Vietin ihanat kaksi viikkoa perheen kanssa Sauvon rantatalollani. Kun kerroin töissä, että olin koko kaksi viikkoa perheen kanssa mökillä, sain vastaan hämmästyneitä reaktioita "siis kestit perheesi kanssa kaksi viikkoa?! En kestä yleensä edes kahta päivää." Onneksi perheeni on kiva ja heidän kanssa on kiva hengailla.

Ei vaan, ymmärrän tämän reaktion, mutta itselleni kyse on enemmän siitä, miten uuvuttavaa on olla ihmisten keskellä kaksi viikkoa putkeen, ihan sama vaikka he olisivat ihan parhaita.Kahden viikon lomasaalis on iso. Top-vitoseni:

1) Uusi terassi


Rakennutin pihalleni loman ensimmäisenä päivänä uuden terassin. Ja on kyllä ehkä elämäni parhaimmin sijoitetut rahat ne. Terassi tuo 30 lisähengailuneliöä ulos - se on täydellinen kunnon ruokapöydän mahduttamiseen koko perheelle ja myös aivan paras joogapaikka. Josta pääsen 2. kohtaan.Siskoni mies rakensi myös upean laajennetun terassin kalliolle nuotiopaikkoineen:
2) Aamurutiinit


Aloitin joka aamun teekupposella uudella terassillani, ja joko meditoin ja joogasin yksin tai ohjasin joogaa perheelleni. Monen aamun kruunasi myös SUP-lautailu, kiitos siskoni miehen, joka oli päättänyt ostaa tällaisen aarteen arkea ilahduttamaan. Suppailun jälkeen pulahdin mereen, jonka jälkeen katettiin aamiainen (lounas), jota syötiin urakalla pari tuntia. Joka päivä tuoreita mustikoita, mansikoita ja upeaa uutta tuttavuuttani sinimarjakuusamaa. Kreikkalaista jukurttia ja georgialaista hunajaa. Parasta!

Teabag truths.

En tiedä parempaa joogapaikkaa.
3) Yhdessä syöty ruoka


Mielestäni on outoa sanoa, että ruoka on parasta, mitä lomassa on, koska ruoka on parasta mitä arjessa on. Elämässä on!

Britakakkuluomukseni.


Hiiligrilli 4eva.

Eton mess, simppeliä ja toimivaa.


4) Kirppariaarteet


Lapsesta asti lempipuuhiani on ollut kirpparien koluaminen. Vietin usein koulun jälkeen tunteja kaivellen aarteita pikkuisten kyläkirppisten uumenista. Minua myös kiusattiin "oudoista" vaatteistani ja "mummotyylistäni", mutta tyypit eivät vaan ymmärtäneet mikä oli oikeasti cool.  

Lomalla tykkään etsiä ensiksi käsiini tietoa kirppareista. En ole vielä mistään maailman kolkasta (ja olen käynyt melkein 70 maassa) löytänyt yhtä jänniä kirppareja kuin Suomen pikkukaupungeista. Joudun kirppareilla tietynlaiseen hurmoksen tilaan ja uppoudun tavaroihin aivan täysillä, ja näen potentiaalia melkein kaikessa. Tälläkin kertaa piti pelata aika hyvää tetristä, että tavarat mahtuivat autoon.

Tämä ei lähtenyt mukaan.

Tämä söpö sininen tuoli sen sijaan huusi huostaanottoa Alles Gute Vintagessa Sauvossa. Se on nyt terassillani onnellisena.

Löysin Kemiön Loppis-kirpparilta tämän ilahduttavan creepyn julisteen koristamaan rantasaunaani. 

Salon Aarresaaresta lähti mukaan tämä kukkateline.


5) Rantasauna. Ja ihan kaikki!


Saunoimme rantasaunalla joka päivä. Ennen rantasaunan omistamista minun olisi ollut vaikea ymmärtää, miten saunomiseen voi kulua huomaamatta helposti neljä tuntia, mutta nyt ymmärrän. Ymmärrän mistä tässä kaikessa on kyse. Puiden sytyttäminen, siideri, sipsejä, pulahdus mereen, saunaan, repeat. Ihan perusjuttuja, mutta niin parhaita.


Kuppi kirpparilta, tietenkin.
Tuoli Salon EkoCenter kierrätyskeskuksesta, jossa pääsin taas kokemaan hillitöntä iloa upeista vanhoista tavaroista.


Terassin jälkeen kesän paras sijoitus oli varmaankin 30 euroa, jotka kulutin pinkkiin muoviflamingoon. Se edustaa nyt uljaana rantasaunan edessä.Post a Comment