SOCIAL MEDIA

Sunday 2 February 2014

Kalterien takaa

Kaksi asiaa tänään:

1. Saimme eilen ennen puoltayötä töistä tekstiviestin, jossa kerrottiin että turvallisuusfirmamme oli suositellut, etteivät ulkomaalaiset menisi töihin turvallisuusuhan vuoksi. Turvallisuusuhkaa ei sen kummemmin selitetty, vain että  meidän pitäisi pysyä kotona. Muiden organisaatioiden työntekijät saivat mennä töihin ja myös meidän paikalliset työntekijät saivat mennä töihin. Oli vähän vaikeaa selittää paikallisille kollegoilleni, miksi minä olen kotona ja he ovat toimistossa.2. Nämä kalterit. Olen unohtanut kertoa näistä - kun tulin joululomalta kotiin, talomme oli muuttunut vankilan näköiseksi. Kaikissa ikkunoissa on tällaiset rautakalterit. Oloni on itse asiassa vähemmän turvallinen, sillä nopein pakoreitti a) murtovarkaan iskiessä b) talibanien tullessa ja c) tulipalon sattuessa on poistua ikkunasta. Nyt siinä on niin paljon rautaa edessä etten voi. Turvallisuus toikin turvattomuutta. 

16 comments :

 1. Vaikuttaa melko jännittävälle tuo sinun elämäsi. Toivotaan, ettei mitään ikävää satu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. juu mitään ei ainakaan eilen sattunut, toivottavasti pysyy näin..

   Delete
 2. Nuo rautakalterit ovat kyllä todella ärsyttävät! Turkissa todella useaan asuntoon kuuluu jo ihan vakikalusteena kalterit ikkunoissa. Samaa mieltä olen itsekin, enemmän turvattomuutta ne tuovat kuin turvaa, siinähän olisi nopein reitti pakoon? Jään mielenkiinnolla seuraamaan elämääsi Kabulissa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin on, tuntuu aika turhalta! Ja kiitos, toivottavasti pysyt mukana! :)

   Delete
 3. Olen kyllä kanssasi samaa mieltä, että turvattomaksi kaltereiden takana olonsa tuntee. Toivotaan, ettei kukaan tule ovesta sisään. Ja toivotaan, että pääsette taas toimistollekin. Tietysti on hyvä, että uhat otetaan tosissaan. Ehkä se säästää myös paikallisia, jos aikomus on iskeä kohteeseen, jossa on töissä ulkomaalaisia ja tiedon kulkeutuessa eteenpäin ulkolaisten poissaolosta, voi kohde säästyä. Eiköhän näille iskuille ole aina kuitenkin suuri ulkomainen huomio tärkeää ja silloin on ulkomaalaisilla tietty tarkoitus. Ehkä meitä ei niin paljon pysäytä heidän omat iskunsa omiin kohteisiinsa. Vaikka tietty pitäisi.....
  Häät tuolla aiemmin kuulostivat tosi upeilta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tänään päästiin jo toimistolle, mitään ei onneksi tapahtunut. Ulkomaalaiset on tietty aina enemmän kohteena, siksi esim nyt yritän käydä enemmän paikallisten suosimissa ravintoloissa kuin ulkomaalaisten..

   Ja juu, häät olivat niin kauniit!

   Delete
 4. Argentiinassa myös kalterit kuuluvat talojen normivarustukseen. On jotenkin tosi vaikeaa suomalaisena ja Suomessa kasvaneena kuvitella ja hyväksyä tuollaisia tarpeita, mutta minkäs sille voi jos jollekin on turvallisempaa istua kotonaan vankilassa. Ei siitä tulee kukaan sisälle, muttei kukaan pääse uloskaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. ne on vaan niin rumia! ja just kun en ole varma niiden tuomasta turvallisuudestakaan.. semmoset olisi ehkä ihan OK, jos ne saisi avattua sisältäpäin jotenkin, vähän niin kuin ikkuna.

   Delete
 5. Sinulla ei ainakaan elämä käy tylsäksi :) Ikävää tietysti, kun liikkumista rajoitetaan entisestään ja olen samaa mieltä, etteivät kalterit oikein turvallisilta tunnu. Onko sinulle muuten missään vaiheessa nyt kuluneen kuukauden aikana tullut ajatusta, että muuttaisit sieltä pois? Olet jossain postauksessa maininnut, että rakastat Afganistania etkä halua sieltä pois, mutta jos tulee lisää viestejä ettei töihin kannata tulla turvallisuuden takia yms. niin mietin, missä vaiheessa tulee fiilis, että ehkä viisainta nostaa kytkintä. Toivottavasti tilanne siellä rauhoittuu eikä mitään satu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi Melisa! Ei ole kyllä tullut vielä sellaista ajatusta, että haluaisin lähteä pois.. Tykkään olla täällä kaikesta huolimatta, työ on mielenkiintoista ja täällä tapaa aivan mahtavia tyyppejä.

   Nyt on aika huolestuttavaa tietenkin ennen huhtikuun vaaleja, turvallisuustilanne pahenee entisestään kun Taleban taistelee vaaleja vastaan. Täällä on silti paljon kaikkea kivaakin tekemistä, voi urheilla, tehdä ruokaa kavereiden kanssa, katsoa elokuvia, ja yrittää silleen elää normaalia elämää. Pitää vaan tarkkailla tilannetta, voihan olla että jotain tosi pahaa tapahtuu ja sitten pitääkin lähteä yhtäkkiä. Just tänään töissä puhuttiin helikopterievakuoinneista, toivottavasti ei tule ajankohtaiseksi.

   Delete
 6. Helikopterievakuoinneista?! Jösses, mitä jos harkitsisit työpaikkaa jostain vähän tylsemmästä paikasta. Vaikka Brysselistä? ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu varmasti jossain vaiheessa taas vaihdan maisemaa! :) ei huolta!

   Delete
 7. Löysin blogisi aivan juuri ja nyt ja huh heijaa, kyllä meidän elämä Norjassa on leppoisaa! :) Täältä Uuden-Seelannin melkein olemattomien nettiyhteyksien päästä en juuri nyt pääse tutkimaan miten olet sinne edes päätynyt, mutta vastaus varmaan löytyy aikaisemmista postauksista...? Toivottavasti kalterit tuovat turvaa eivätkä tuo tilannetta missä teidät on suljettu "häkkiin". Jaiks... Oslokin voisi muuten olla mukava kaupunki tehdä töitä....? ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hehe, Oslo olisi varmaan kyllä kiva! Päädyin tänne töihin viime kesänä, itsellenikin aika yllätyksenä.

   Kaltereista en pidä yhtään, olisi ihan ok jos ne saisi jotenkin auki sisäpuolelta. + ne on myös tosi rumat.

   Kiva että löysit tänne! :)

   Delete
 8. Helikopterievakuointi kuulostaa jo todella eksoottiselta! Huh, onneksi en ole äitisi. =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuu, äippä lukee blogia mutta on jo varmaan tottunut mun juttuihin :)

   Delete