SOCIAL MEDIA

Friday 31 January 2014

Best Sandwich ja häät Intiassa

Olen hengissä! Vaikka epäröin aluksi KamAir-lentoyhtiöllä lentämistä, koska se on EU:n lentokoneiden mustalla listalla, kaikki on hyvin. Lentokone oli itse asiassa aivan mainio - puhdas ja tilava, näkymät oli hienot ja ilmaista ruokaakin sai. Ja ei mitä vain ruokaa, vaan best sandwiches.

Afganistanin yllä on kaunista.


Parhaaseen sämpylään kuuluu siis suolakurkkuja, nahistunutta salaattia ja ranskalaisia sekä epäilyttävän näköinen kanasalamisiivu, jonka poistatin heti.
Lentopelko oli siis turhaa. En osannut odottaa, millainen hullu pyöritys meitä odotti Jaipurissa. Joka yö noin neljä tuntia unta, joka päivä kaksi hääseremoniaa, joihin piti tälläytyä kunnolla ja laittaa päälle intialaiset bling bling -releet.

Tärkeimmät asiat ensin. Vihaan McDonaldsia noin yleensä, mutta Intiassa olen koukussa sen McSpicy Paneer -burgereihin. Rapeaksi paistettua paneer-juustoa sämpylän välissä chilimajoneesilla - voittaa tuon ylläolevan best sandwichin 10-0.

Häiden ensimmäisessä seremoniassa tehtiin perinteistä hennataidetta käsiin:Siitä tuli hieno, paitsi haalenneena se näyttää siltä kuin olisin unohtanut pestä käteni pariin päivään.

Ja kaikki häissä oli niin pirun kaunista:


Baarimikot järjestivät tulishown:Seremonioita oli kolmena päivänä melko non-stoppina, mutta muutama tunti oli aikaa nähdä myös Jaipuria. Onneksi olen käynyt jo aikaisemmin, joten hätäilyturismi ei harmittanut niin paljon.

Hyvä reissu, hyvät häät, ihana Intia, mutta hyvä olla taas Kabulissa.

Lehmä rentoutuu Jaipurin pinkissä kaupungissa.Tämäkin tuli nähtyä jo toiseen kertaan, ohan se nätti.

10 comments :

 1. Hieman omituinen leipä, mutta kai leivän täytyykin olla omintakeinen erottuakseen joukosta ja ollakseen se kaikista paras.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta! Ranskalaiset leivässä antoivat hyvän säväyksen.

   Delete
 2. Mikä saa aikuisen, normaalin ihmisen _vihaamaan_ McDonaldsia? Ymmärrän, ettei siitä pidetä, mutta että vihaamaan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hehe, viha on ehkä vähän liian vahva sana, ehkä paremmin sanottuna etten pidä Mäkkäristä. Mcranskalaiset on aina lötköjä ja ruoka mautonta kun vertaan muihin hamppariravintoloihin. Sekin voi olla, etten ole antanut sille vielä tarpeeksi mahdollisuuksia. Ehkä jostain maasta löytyy vielä parempi juttu kuin tuo McSpicy Paneer! :)

   Delete
 3. Vau! Kerro vielä toki lisää häistä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Häät olivat aivan ihanat. Viimeiseen seremoniaan sulhanen saapuu valkoisella hevosella ja kaikki tanssii, rummuttaa ja jammailee ympärillä ja kaikilla on kivaa (paitsi hevosella). Ruoka oli aivan _taivaallista_, kaikkia ihania intialaisia herkkuja, suosikkini paneer tikka. Toinen seremonia Sangeet on hauskin seremonia, siinä tanssitaan paljon, baari oli auki ja monet esittivät upeita tanssinäytöksiä. Viimeinen seremonia on kaikista "vakavin", ei tanssimista, oli hyvin elegantti ja rauhallinen - silloin morsian ja sulhanen on lavalla melkein koko illan ja erilaisia rukouksia ja riittejä tehdään. Kaiken kaikkiaan kauniit kemut!

   Delete
 4. Mäkin haluaisin kuulla lisää hääjuhlista. MIksi niitä seremonioita on siellä niin monta ja mitä siellä tapahtuu? Saaks ulkkarivieraat osallistua kaikkiin menoihin? Ja laita itsestäs kuvia hääreleissä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. just parasta että on monta seremoniaa! Jos joku ei meniskään hyvin niin sitten on aina ne muut seremoniat :D Ulkkarit sai juu mennä ihan kaikkiin menoihin.. Yhden illan hääreleet tosta vähän näkyykin peilistä :) semmosta se oli, paljon värejä ja kimalletta ja hennataidetta käsivarsissa.

   Delete
 5. Pisti hymyilyttämään nuo ekat lauseet, että olet hengissä kun lensit pahamaineisella lentoyhtiöllä! :D Täällä kun aina vähän sydän syrjällään lukee näitä juttuja ja miettii kuinka joku pystyy asumaan jatkuvasti sen uhan alla, että koti räjäytetään tai saa osuman luodista kun kävelee kadulla, niin tuo lentoyhtiö tuntuu riskeistä pienimmältä... Tää on ehdottomasti mielenkiintoisin blogi mitä luen :) Erityisesti ihan tavallinen elämä siellä niin erilaisessa maassa kiinnostaa. Kun ihmiset eivät ole töissä eivätkä ystävien kanssa syömässä, mitä siellä voi tehdä? Näytetäänkö esimerkiksi telkkarista tunnettuja jenkkisarjoja? Ruokakuvia katselen myös mielelläni. Ja haluaisin vielä kysyä mitä kieliä puhut?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi ja kiitos kivasta kommentista! :)

   Aluksi minäkin luulin että kuolen varmasti aika pian ja että pommeja lentelee koko ajan. Outo juttu kuitenkin, että täällä pystyy elämään suhteellisen "normaalia" elämää. Pahoja juttuja ja räjähdyksiä tapahtuu, mutta sitten kaikki palaa aika pian taas ennalleen.. Tietty koko ajan on sellainen pelon ilmapiiri ja tietynlainen varovaisuus ja odotus päällä.

   Pitäisikin kirjoittaa arjesta enemmän, siitä joku muukin lukija on kysellyt aikaisemmin. Täällä voi tehdä monenlaista, aika paljon ihmiset hengaa kotona tai kavereiden luona kylässä. Käyn uimassa ja kuntopiirissä muutaman kerran viikossa. Viikonloppuisin yritän tehdä turistijuttuja, esim mennä museoon, palatsin raunioille, eläintarhaan, markkinoille jne.. Täällä on myös kiva ostoskatu, josta voi ostaa mattoja, tekstiilejä, koruja ja sellaista. Telkkarista tulee kaikenlaista, mutta en ikinä katso sitä.. nyt olen koukussa Homelandiin, jota katson tietsikalta :)

   Hyvä että katselet ruokakuvia mielelläsi sillä mä otan ruokakuvia mielelläni! Ihmisillä menee aika usein hermo koska valokuvaan aina annokseni, hehe. Puhun ruotsia ok, englantia sujuvasti ja aika huterasti ranskaa ja saksaa, ja tsekin alkeet. Paikallista kieltä daria/farsia opettelen.. että toivottavasti voin sanoa että vuoden päästä puhun sitä!

   Delete