SOCIAL MEDIA

Tuesday 14 January 2014

365 päivää

Haloo uusi vuosi, uudet jeet! Jee jee ja kippis vuodelle 2014.

Täällä on ollut hiljaista koska olen viime viikot keskittynyt perunalaatikon ja juustojen suursyöpöttelyyn (olen sitä mieltä ettei perunalaatikkoa voi syödä liikaa tai liian usein), Äkäslompolon latujen kuluttamiseen (ensimmäinen kertani Lapissa), glögin ja punaviinin juontiin ja lehtien lukemiseen ja asioiden tekemättä jättämiseen parhaani mukaan (silti oli pakko vastailla työmaileihin lomalla. Miksi?).

Mennyt vuosi on ollut itse asiassa aika siisti. Äkäslompolossa lompsiessani tein päässäni listaa kaikesta, mitä sattui ja tapahtui vuonna 2013. Aikamoista:

Vuosi 2013 alkoi Lusakan lentokentällä Sambiassa. Olin ollut kaverin häissä Zimbabwessa ja kone jäi Lusakaan jumiin koska rengas meni rikki ja korjaajat eivät hirveästi halunneet olla töissä uuden vuoden aattona. Lentokentän lattialla vilisi torakoita ja siellä haisi pissa. Evääksi tarjottiin vihreää upean ällöä Sparletta-juomaa ja cashewpähkiöitä. Kippis! Tänä vuonna vietin uuden vuoden ihanassa Lappimökissä, lumen, perheen ja cavan ympäröimänä.
Olin kolmessa työpaikassa. Eka oli ihan OK, toka ihan hirveä ja kolmas nykyinen aivan ihana.

Muutin Afganistaniin - päätös jota kyseenalaistin vielä lentokentällä ollessani. Onko tässä mitään järkeä? Oli siinä sittenkin.

Viime vuonna olin koko ajan velkaa kaikille. Vielä olen velkaa pankille, mutta en muille, ja se on kiva.

Ajattelin etten ikinä löydä hyvää työpaikkaa - kohtaloni on kaikesta vaivannäöstä huolimatta jämähtää minimipalkkaiseen työhön, joka ei mitenkään liity työkokemukseeni tai koulutukseeni.

Juhlin muslimien Eid-juhlaa afgaaniperheen kanssa ja näin, miten vuohi teurastetaan halal-menetelmällä vereä kurkusta vuodattamalla (tästä lisää juttua kun kykenen taas ajattelemaan asiaa enemmän).

Ostin vihdoin Tarot-kortit, joita aion oppia ymmärtämään.

Matkustin vuonna 2013 paljon vähemmän kuin vuonna 2012, mutta koin silti niin paljon enemmän. Biletin afgaanihäissä, keilasin Kabulissa.

Olin ensimmäistä ja toivottavasti viimeistä kertaa Dubaissa. Sieluton paikka, jossa on liian kuuma ja kaikki tykkää ilmastoiduista tiloista ja shoppailusta.

En ollut ikinä ollut Lapissa. Nyt olen. Näin kolme poroa. Kokeilin lumilautailua ja perseessä on siitä muistona isot haalenneet mustelmat.

Viime vuonna jääkaapissani oli seitsemää eri juustoa ja se teki minut hyvin, hyvin onnelliseksi.

Joulu ei ole joulu ilman juustoa, elämä ei ole elämä ilman juustoa.


Vuosi 2013 oli aika hyvä. En voittanut lotossa tai laihtunut kymmentä kiloa, mutta hyvin meni noin muuten ja paljon uutta sain ja näin. Innolla odotan, mitä jännää 2014 tuo.

Uutta uutta vuotta kaikille, kiitos että olet siinä.


2 comments :

  1. Replies
    1. Kiitos Tanja K, sulle myös ihanaa uutta vuotta! :) Kiitos että olet blogissa mukana lukemassa!

      Delete