SOCIAL MEDIA

Tuesday 8 July 2014

Ja sitten kävi näin

Kirjoitin huhtikuussa älypuhelinten älyttömyydestä ja siitä kuinka ärsyttää kun ihmiset räpläävät niitä ihan koko ajan melkein joka tilanteessa. Hiljaista ja yksinäistä aikaa omien ajatusten kanssa ei enää arvosteta. Sitten - sain töistä uudeksi puhelimeksi älypuhelimen. Kuten kirjoitin huhtikuussa, en ole ikinä halunnut älypuhelinta, koska tykkäsin paljon vuoden 2004 Nokia-puhelimestani (tykkään siitä vieläkin, paitsi pitää odottaa aina 15 minuuttia käynnistämisen jälkeen että voin kirjoittaa tekstiviestin) ja siitä, etten ole koko ajan muiden ja netin tavoitettavissa.

Kun puhelin kuitenkin annettiin töistä, se on nyt osa elämääni. Siihen tulee sähköpostilla esimerkiksi kaikki turvallisuuspäivitykset ja tiedot väkivaltaisista iskuista (tänään näitä viestejä on tullut jo seitsemän). Huolehdin aiemmin siitä, että olisin koko ajan työmailissa kiinni ja puhelin ahdistaisi. Olen kuitenkin osannut aika hyvin olla lukematta sähköposteja iltaisin töiden jälkeen. Puhelimen nettiä käytän aamulla Hesarin lukemiseen kun syön puuroni ja usein iltaisin uutisten ja blogien lukemiseen sängyssä. Olen yksi niistä ärsyttävistä (ihanista!) ihmisistä, jotka kuvaavat ruoka-annoksiaan, joten puhelin on ruokailun alussa usein kädessä, mutta sitten tajuan laittaa sen laukkuun.


Eli kai tämän älyttömyyden kanssa voi elää myös melko normaalia elämää. Toivottavasti mitään addiktiota ei kehity myöhemmin. En myöskään ole kovin lahjakas tai innokas lisäämään jotain appseja, en osaa käyttää karttapalveluita ja whatsappia. Kai niidenkin aika vielä joskus tulee.

Hyvä puoli tässä puhelimessa on  se, että jos on todella tylsää jossain kokouksessa ja ihmiset jauhavat samoja asioita toista tuntia putkeen (viimeksi tänään), voi alkaa surffailla netissä tai katsella kivoja kuvia Instagramissa. Puhelin on ollut myös erittäin ihana tapa tappaa aikaa lentokentillä.

Ehkä paras juttu tässä on se, että saan vihdoin käyttää Instagramia! Nyt juttujani ja Kabulin (ja muutakin) elämääni voi myös siis seurata täällä: sini_kbl . Siellä on kuvia Kabulin kissoista, ruusuista, kaduista, drinkeistä ja sen semmoisesta.

2 comments :

  1. Hii! Tosi kivaa nähdä enemmän sun räpsimiä kuvia. Ja voi mitä kisuja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, kiitos! Niitä on kiva räpsiä, varsinkin kissoista! :)

      Delete