SOCIAL MEDIA

Saturday 19 July 2014

Päivän ostokset

Kabulissa on Chicken Street -niminen katu, jonka kaupoista löytää kaikennäköisiä aarteita. Kanoja kadulla ei kuitenkaan ole. Tänään tarttui mukaan nämä:

1) Tyyny

Kivasti kirjailtu tyyny on nätti, paitsi että sisus on kova ja painaa varmaan kaksi kiloa. Hyvä ettei kaiken nätin tarvitse olla käytännöllistä.2) Päiväpeitto

En ole ihminen, jolle päiväpeiton käyttäminen on helppoa ja luonnollista. En yleensä jaksa pedata sänkyäni, ja vaikka jaksaisin, siihen harvoin kuuluisi päiväpeiton käyttö. Nyt löysin kuitenkin niin kauniin peiton, että oli pakko ostaa se:3) Korvakorut

Ne ovat kuulemma opaalia. Ja oho: nyt kun luin aiheesta Wikipediasta, kävi ilmi että opaali onkin lokakuussa syntyneiden ja vaakojen kivi. Kiva!4) Iso matto

Ensimmäinen matto, jonka olen Afganistanissa ostanut. Se on kelim-matto, joka on ohuempi kuin afgaanimatot yleensä ja sitä ei kuulemma ole solmittu. En tiedä mitään matoista, joten olen vältellyt niiden ostamista tähän asti. Oranssit lattialaattani ovat kuitenkin niin rumia, että ne pitää peittää jollain.5) Pieni matto

Tälläinen printti tarttui myös mukaan:6) Mangoja7) Viinikaappi

Tämä oli päivän paras, olen halunnut tällaista jo jonkin aikaa. Se on puuta ja vanha. Aion käyttää sitä juomien säilyttämiseen. Sen päällä pysyy hyvin täydelliset mangot ja Hongkongin onnea tuova koputtava kissa. Joskus kissa näyttää vähän psykoottiselta kun se tuijottaa minua muovisilmillään ja koputtaa tasaisesti tyhjyyteen.
14 comments :

 1. Ihania ostoksia. Täältä taas ei tahdo löytää kovaa tyynyä millään, kaikki on nättejä lutkuja.

  Mutta nuo lattialaatat on susta rumat! Makuasioita... musta ne on tosi nätit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onko?? Olisi ihanaa jos olisi vaikka puulattia tai joku puunvärinen.. Onneksi ei sentään enää ole kokolattiamattoa, ne on aika ällöjä.

   Delete
 2. Noi mangot :D :D
  Upeita mattoja myös!

  ReplyDelete
  Replies
  1. juu ne matot ovat hienoja, tekee tosi erilaisen näköisen kämpästä! Mangot ovat jo aika nuhruja koska unohdin ne tuohon kulhoon huoneenlämpöön.

   Delete
  2. Saa ihania ja käyttökelpoisia ideoita blogistasi, kuten esim. osta aina kevyitä mattoja ja pieni viinikaappi (jos kuvassa oleva on pieni), niin voit hyvällä pakkaustaidolla mahdollisesti saada ne kotiin. Tämä tuli mieleen yleisesti ollessaan ihan tavallinen turisti ilman mitään organisaatiota. Sinun blogisi on arjessa kiinni. Kiitos.

   Delete
 3. Ihania ostoksia, me like :)

  ReplyDelete
 4. Tuo viinikaappi! En yleensä ole hirveästi tuollaisen koristeellisemman tyylin perään, mutta tuon tahdon!

  Kambodzan Lonely Planetissa taannoin luki, että maasta kannattaa ostaa tuliaisiksi huonekaluja, ja Fedex vie kätevästi ne kotiin. Kaveriporukassamme tästä tuli jälkeenpäin pieni vitsi - ei varmaan oikeasti olisi ollut helppoa tai kätevää halvasta puhumattakaan. Miten on, jos katukauppiaalta löytyy vielä toinen samanlainen, pystytkö fedexittämään tuon Yhdysvaltoihin? ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. juu ajattelin myös ennen että tämä liian koristeellinen tyyli on ehkä vähän liikaa, mutta tykkään tästä paljon! Haha Fedexillä, joutuisi varmaan maksamaan moninkertaisen summan tavaran arvosta! Tavaroiden lähettäminen on tosi kallista täältä, onneksi monet organisaatiot maksaa tavaroiden lähettämisen kotiin kun tulee kotiintulemisen aika.

   Delete
 5. Aivan upea on tuo viinikaappi, ai etta! :) Luin juuri yhden Afganistaniin sijoittuvan kirjan, Little Coffee Shop of Kabulin ja siinä oli juurikin mainintoja Chicken Streetistä. Hauska sattuma. Tätä blogia on kyllä kiva lukea!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö olekin! :) Hei olen saanut tämän kirjan siskoltani lahjaksi mutta en vielä ole päässyt sen kimppuun, pitääkin lukea! Ja kiitos! x

   Delete
 6. Sini, olethan kunnossa!? Kauheita uutisia (taas) tänään.

  -Niina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Twitterissä puhuttiin Seijasta ja Kaijasta, jotka työskentelivät eri kohteessa, kuin Sini.

   Delete
  2. Olen elossa, kiitos huolesta. Todella kamalia uutisia, vaikea ymmärtää.

   Delete