SOCIAL MEDIA

Thursday 26 September 2013

Vessakauhua

Pahoitteluni hiljaiselosta. Olen ollut raskaan työn raataja viimeiset pari viikkoa. Suurimman osan ajasta olen viettänyt toimistolla, joten ei ole montaa ihmeellistä juttua kerrottavana. On silti taas pakko jakaa yksi vessajuttu.

Koin ehkä yhden elämäni noloimmista hetkistä viime viikolla. Olin menossa vessaan, avasin oven ja, yllätys yllätys, siellä olikin jo joku tekemässä tarpeitaan. Mutta ei sekään ole vielä niin kiusallista, että siellä oli joku, vaan että siellä oli miespuolinen kollega, joka istuu viereisessä pöydässä. Se, että ulkomaalainen nainen näkee paikallisen miehen vessanpytyllä on jotain aika järkyttävää ja normien vastaista. Mutta se, että ulkomaalainen nainen näkee paikallisen miehen vessanpytyn päällä kyykkyasennossa, on jo ihan jostain muusta maailmasta.

Malesiassa.

Näin näitä kylttejä matkustellessani Aasiassa viime vuonna. En voinut silloin ymmärtää, miksi joku haluaisi istua kyykkyyn muovisen rinkulan päälle. Näyttää todella epämukavalta ja paljon vaivalloisemmalta kuin rinkulan päälle istuminen. Eivätkö kengänpohjat helposti liukastele sen päällä? Ja koko paikka sotkuuntuu? Reisilihakset puutuu?!

Näitä juttuja mietin kun avasin oven ja kollega kyykki vessan päällä. APUA oli eka ajatus. MIKSI oli toinen. Sitten vaan nolostutti, enemmän sen miehen puolesta. Sitten ÄRSYTTI: miksei ihmiset lukitse vessan ovia?? Nyt olen kehittänyt kauhun vessoja kohtaan - salakuuntelen aina muutaman sekunnin vessan edessä yritellessäni arvella, onko siellä jo joku. En halua enää kokea samanlaista lamaannuttavaa noloutta toisen puolesta.

Kollegani lohdutti: ei se mitään, sinun pitää vain näytellä, että koko juttua ei koskaan tapahtunut. Ja sitten huomenna, teidän pitää mennä naimisiin. Apua.

13 comments :

 1. No onks se fiksu ja komea, oisko siitä sulhaseksi? ;)

  ReplyDelete
 2. Voi ei! Tulee mieleen muutaman vuoden takainen tapahtuma, jolloin verkkokalvoille iskostui uusi, viikon talossa ollut miespomo housut kintuissa pöntöllä. Hieman vaivaannuttavaa. Tuli myös sama asia mieleen: MIKSI niitä ovia ei voi lukita?

  ReplyDelete
  Replies
  1. no niinpä! Nykyään avaan oven ja odotan sen takana muutaman sekunnin ennen kun menen sisään. traumoja!

   Delete
 3. Apua! En nyt muista missa mutta jossain taalla olen törmannyt julkisissa vessoissa juurikin kenganpohjien kuviin pöntön rinkulalla, onpa kivaa....

  ReplyDelete
  Replies
  1. se on kyllä aika ällöä, ei tee itse mieli istua siihen enää - no ainakin reisilihakset treenaantuu :D nyt myös ymmärrän miksi vessat on aina ihan järkyttävässä kunnossa.

   Delete
 4. Mä inhoan ihmisiä, jotka eivät lukitse vessan ovia. Onko se muka jotain ahtaan paikan kammoa? Ei aina voi tietää, että siellä on joku....ehkä tuo kyykkyasento on vaan luonnollinen niille, joilla normisti on vain reikä lattiassa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. En kans tajua, miksei ihmiset lukitse, itse aina varmistan ainakin kaksi kertaa että ovi on lukossa. Juu se kyykkyasento varmaan tuntuu luontevammalta, mutta näyttää niin vaikealta muovisen liukkaan rinkulan päällä!

   Delete
 5. Voi ei mikä kokemus, tuota kuvaa tuskin saa helpolla muistista katoamaan! Suomessakin vastaavia kylttejä ilmesesti käytetään, lähinnä venäläisturisteille. Asiasta on jopa keskusteltu YLEn sivuilla :D

  Mulle tuli vessakauhu skottivuosina, siellä kun pöntöt meni aina yliopistolla tukkoon (tai ihmiset ei osanneet vetää vessaa) ja kansi vaan läntättiin kiinni. Pelottaa vieläkin mennä julkiseen vessaan, jossa on kansi päällä, ikinä kun ei tiedä mitä sieltä paljastuu. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. hei kiitti linkistä, "Rinkulalle on ikävä istahtaa, kun siinä on töppösten jäljet." :D

   En ole vielä Suomessa nähnyt näitä kylttejä. Ja ihana kommentti artikkelissa Lappeenrannan ABC:stä, tuskin se nyt voi niin kamala olla!

   Totta muuten, Briteissä ei vessat vedä IKINÄ kunnolla! Vetämisen välissä pitää odottaa joku 20 min ennen kun sen voi taas vetää. Ja sitten asuin vielä kämppiksen kanssa, jonka tapana ei ollut edes yrittää vetää vessaa ykköshädän jälkeen.

   Delete
 6. Ainakin täällä usein julkisten vessojen lukot ovat rikki, eikä kotona niitä edes harrasteta. Vessojen ovet jätetään monesti auki (jopa kotona, yh), jos ne ovat vapaita, joten kiinni olevaan on hyvä koputtaa varalta. Kyllä sieltä joku huutaa varattua, jos pitää odottaa hetki. Itse olen aika vaivautunut ilman lukkoja ja koitan viritellä ovia kiinni McGyver-keinoin :D

  ReplyDelete