SOCIAL MEDIA

Monday 21 October 2013

Granaattiomenat!

Katsokaa mitä meidän pihalla kasvaa - granaattiomenapuu! Granaattiomenat ovat ihania, superterveellisiä, mutta usein liian kalliita. Mutta ei enää, ne ovat ihan tässä!


Granaattiomenasta tulevat siemenet ovat kauniita, ihan kuin ne jalokivet Muumien jaksossa, jossa Nipsu tippuu luolaan (tästä jaksosta muuten siskoni lapsi friikkasi aivan täysin kohdassa 7:05, en tiedä onko hän vieläkään toipunut syvästä järkytyksestä joka jatkui päiviä. Nipsu?!?!?)

Granaattiomena on kotoisin Afganistanista ja nyt niitä saa joka puolelta eri muodoissa. Granaattiomenamehu on tosi hyvää ja nättiä eikä ollenkaan liian makeaa. Tämä superfood on kuulemma inspiroinut monia: muun muassa kuninkaan kruunu keksittiin omenan muodosta ja granaattiomena on myös toiminut suunnittelupohjana käsigranaatille.

Granaattiomenaa aamiaisella...

Ja granaattiomenaa lounaalla. Granaattiomenaa forever!

Yksi kysymys kokeneemmille granaattiomenafaneille: miten jalokivet saa omenasta pois ilman että keittiö näyttää siltä että vaapukkamehupurkki on räjähtänyt tiskipöydälle ja vaatteille? Itse laitan omenan puoliksi ja alan kaivelemaan siemeniä käsin - prosessin päätyttyä pöydällä on aina punainen lammikko. Vinkkejä?


12 comments :

 1. Kiitos mielenkiintoisesta blogista! :) Vinkki: Leikkaa granaattiomena puoliksi ja koputa esimerkiksi lusikalla tai kauhalla granaattiomenan selkäpuolta napakasti, niin että siemenet putoilevat kulhoon.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi ja kiitos kommentista! :) Hyvä vinkki, testataan. Tuleekohan siinä mukana ne valkoiset pahat osat myös?

   Delete
 2. Tässä ihan lähellänikin kasvaa granaattiomenapuita ,joita tykkäänkin kuvata.Muutenkin granaattiomenat ovat ihania ja niin terveellisiä.Ne kuuluvat myös juutalaiseen uuteen vuoteen,sillä sanotaan että vuoden aikana pitää tehdä yhtä monta hyvää tekoa kuin granaattiomenassa on siemeniä! Mun tietääkseni granaattiomena on aluperin kotoisin Iranista....

  ReplyDelete
  Replies
  1. ne on kyllä nättejä! Kiva sanonta, pitääkin laskea monta siementä siellä on :) Juu luin myös että ne on Iranin ja Afganistanin alueelta kotoisin.

   Delete
 3. Kun olet leikannut granaattiomenan puoliksi, niin irrotat siemenet vesikulhossa. Youtubesta löytyy myös ohjeita, esim tuosta linkista: http://www.youtube.com/watch?v=FAqfqt5qqqM

  ReplyDelete
 4. Tajusin vasta tämän kuvan nähdessäni että meidän aika uuden kotimme puutarhassa on granaattiomenapuu!! Olen aina kieltänyt poikia ehdottomasti syömästä sen hedelmiä kun "nehän saattavat olla myrkyllisiä". Tämä oli ihana yllätys! Pitäisi ehkä vähän skarpata tuolla puutarhapuolella...

  ReplyDelete
  Replies
  1. ah, aivan loistavaa! Nyt vaan jalokiviä poistamaan! :)

   Delete
 5. Eikä!Mä olen todella kade noista granaattiomenoista! :D Harmi ettei niitä pysty kasvattamaan vaikka parvekkeella täällä päin..

  ReplyDelete
 6. Granaattiomenat on tosi monipuolisia ja herkullisia, nam! Mulla on tapana rutistella granaattiomppu reippaasti, jopa poytaa vasten, kun se on viela ehja. Sitten leikkaan sen jonkin reunallisen paalla, etteivat mehu ja siemenet levia joka paikkaan. Loput siemenet voi koputella tai kaivella kuoresta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitti vinkistä! Syön granaattiomenaa parhaillaan tätä kirjoittaessani ;) Nyt ostan jättimäisiä omppuja ja laitan viikonloppuna ne siemenet muovipurkkiin ja syön siitä joka päivä, säästää paljon aikaa!

   Delete