SOCIAL MEDIA

Wednesday 18 December 2013

Afghanistan's Next Top ModelSama tyyppi viisi kuukautta sitten, kadulta kaapattuna lääkepiikki tassussa:


Miksi ne kasvaa niin nopeasti? Ja koko ajan söpöistyy lisää?

8 comments :

 1. Mihin tää kaveri menee jouluksi, otatko sää sen mukaan? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. oi kun olis kiva jos voisin ottaa mukaan! se jää tänne vartioimaan taloa. Nyt se nukkuu tossa vieressä söpösti.

   Delete
 2. Mua onkin kiinnostanu et mitä koiralle kuuluu, söpöltä näyttää:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvää sille kuuluu, onnelliselta vaikuttaa :)

   Delete
 3. Moi! Ensiks hatun nosto sulle, harvasta olisi länsimaalaisena työskentelemään Kabulissa! Jotenkin kun täältä Suomesta kattoo uutisia ja lukee kirjoja niin unohtaa kokonaan, että tavallista arkea sielläkin ihmiset pyörittävät. Olet kyllä rohkea, kun siellä asustelet, mutta on se varmastikkin sen arvoista. :) Ja toi sun koira, ihanaa kun olet antanut sille kodin! Tuli vaan mieleen koiran omistajana semmonen käytännön kysymys, että miten viet sen ulos? Tai siis ulos ei varmaan voikkaan siellä viedä. Itse asuin puoli vuotta Etelä-Afrikassa ja siellä koiran eivät juuri lenkeille päässeet. Mikä on tietysti aivan ymmärrettävää.

  Olisin ollut kiinnostunut tuosta koulusta, mitä kävit Lontoossa. Itse haluaisin opiskella maantiedettä Helsingissä tai ulkomailla ja maantiedettä oli tarjolla myös sinun opiskelu paikassasi. Olisitko halunnut vähän avata, että kuinka vaikea kyseiseen kouluun on päästä, millaista opiskelu on ja yleensäkkin elämä Lontoossa, onko asuminen kallista ja miten muut kustannukset ym.? Kiitos jo etukäteen!

  -Aura

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi Aura! Kiitos kivasta kommentistasi!

   Olen kyllä sitä mieltä, että tein ihan oikean ratkaisun tänne muuttaessani, vaikka aluksi vähän kauhistutti tietenkin ja lentokentällä iski pieni paniikki, että ei tässä ole mitään järkeä. Onneksi kuitenkin lähdin!

   Meillä on toooosi iso puutarha ja piha, jossa meidän kolme koiraa hengaa yhdessä. Koiria ei tosiaan voi viedä ulos lenkille tai kadulle kävelemään, kun itsellenikin olisi aika vaarallista kävellä ulkona joka päivä samaa katua. Kerran kaksi koiraa karkasivat, mutta tulivat kuitenkin takaisin. Kabulin kaduilla ei ole kiva olla koirana, monet pahoinpitelee koiria ja niistä ei hirveästi pidetä.

   Tykkäsin tosi paljon opiskella LSE:ssä. Tein siellä siis maisterintutkintoni, joten prosessi on vähän erilainen kun jos hakee kandintutkintoon. Maisteriin piti täyttää hakemus, jossa oli muistaakseni CV, suositukset, kandintutkinnon arvosanat ja motivation letter/personal statement, joka on todella tärkeä. Siinä kerrotaan, miksi just SUN on PAKKO päästä sinne opiskelemaan ja just tota ainetta :) Jos hakee kandinohjelmaan, haetaan UCASin kautta, johon tarvitaan myös aika lailla samat paperit, mutta myös silloin YO-todistuksen arvosanoilla on paljon merkitystä. Riippuu ihan ohjelmasta, että onko vaikea päästä sisälle - omaan ohjelmaani haki yli tuhat hakijaa ja n 100 pääsi sisään, eli on siellä tietty aika kova kilpailu.

   Rakastan Lontoota! Siellä on aivan mahtavaa asua, mutta tietty tosi kallista, varsinkin opiskelijalle. Asuin LSE:n asuntolassa, joka oli ihan Tower Bridgen vieressä ja oli 110 puntaa viikko, vuokra ja kaikki laskut. Jos asuu yksityisessä kämpässä, on kalliimpaa. Kämpät ovat lähes aina kimppakämppiä, harvalla olisi varaa asua yksin. Lontoossa on niiin paljon tekemistä, hyviä ravintoloita, kahviloita, toreja, museoita, teatteria jne jne, ihana paikka. Mutta pitää kyllä sanoa että monet kritisoivat LSE-kokemustaan siitä, että se maksaa ihan hitosti ja opetus ei oikeasti ole mitään superupeeta, on aika vähän luentoja ja seminaareja, ja monet ovat siellä vaan hankkimassa LSE-tutkinnon, eikä sen takia että rakastavat aihealuettaan tai haluavat oppia ihan vaan oppimisen ilosta. Mutta sitten siellä oli myös tietty paljon aivan loistavia ja fiksuja ihmisiä, jotka ovat hyvin kunnianhimoisia ja tekevät töitä opintojen eteen. Se Lontoossa ja LSE:ssa on kans tosi hyvä juttu, että se on tosi monikulttuurinen paikka - meidänkin 100 oppilaan ryhmässä oli ehkä 3 englantilaista! :) Koska LSE on hyvä yliopisto, jonka kaikki tuntevat, on se auttanut minua paljon töiden saamisessa, joten suosittelen kyllä.

   Oho tulipa pitkä vastaus. Vastaan mielelläni muihinkin kysymyksiin, laita vaan tulemaan! :)

   Delete