SOCIAL MEDIA

Saturday 31 January 2015

Yhden unelman täyttymys

Kun tulin kotiin yhtenä iltana tällä viikolla, minua odotti tällainen näky:


Minulle oli tuotu uusi jääkaappi, pyytämättä ja yllättäen kuten Jäätteenmäen faksit.

Mikä riemu!

Olen jo pitkään haaveillut jättiläismäisestä jääkaapista, johon  mahtuu ihan kaikki mitä sinne haluan laittaa. Yliopistoaikojen jääkaappitilanuukailu on jättänyt näemmä minuun jälkensä. Vuosina 2006-2011 jaoin pienen jääkaapin aina noin 5-7 ihmisen kesken. Vähän yli puoli hyllyä per henkilö. Vuosina 2012-2013 tuli upgreidaus, jolloin sain itselleni jopa kokonaisen jääkaapin hyllyn. Vuosi 2014 toi tullessaan minun ensimmäisen ikioman jääkaapin (kuvassa vasemmalla), jota ei tarvitse jakaa. Olin jo tästä hyvin onnellinen.

Mutta 2015 toi minulle jättijääkaapin. Enää ei tarvitse sulloa kaikkea ruokaa tallelokeron kokoiseen tilaan, ripotella vihanneksia vapaisiin koloihin, sitten unohtaa ne sinne ja saada valitusta kämppiksiltä homehtuneista tomaateista heidän hyllyllään. Ja pakastelokeroon voi oikeasti pakastaa ruokaa ja ostaa jäätelöä! Hallelujah tätä vapautta!

Olen vaalinut kuvassa olevaa Old Amsterdam -juustoa viime kesäkuusta asti, kun toin sen Hollannin lentokentältä. 
Vihannekset vierekkäin, ei päällekkäin! Näen heti, mitä kaikkea kaapissa on ja ei ole.
Vihannekset eivät ole mytyssä toistensa päällä, kaikelle on tilaa. Kaiken lisäksi jääkaappi vie vähemmän sähköä kuin edellinen ja sillä näyttää olevan kaikenlaisia taikavoimia, joita en edes tiennyt jääkaappien omaavan:


Sininen valo pitää vihannekset tuoreina ja jopa lisää niiden vitamiiniarvoja? Ionisoija puhdistaa ilmaa ja estää bakteerien esiinmarssin. Samalla hajufiltteri tekee taikojaan ja blokkaa ei-halutut tuoksut (homeinen jukurtti ei haise, vain sitruunat). Ovisinetti tarjoaa vielä lisää hygieniaa. Taikakaappi. En aio kysellä enempää.

Uusi jääkaappini ja minä tulemme elämään Kabulissa melko onnellisina seuraavat vuodet. Jäähyväisten aika tulee joskus, mutta siihen asti minulla on sinistä valoa ja vitamiineja tuottava massiivinen valkoinen rakkaus keittiössäni. Neljä hyllyä - minulle! Kohti uusia unelmia.

9 comments :

 1. Vitamiinien tuottamisen uskottavuudesta olen vahan epavarma, mutta muuten hieno jaakaappi! Kesan lampimien ilmojen tullessa tarkea. Mina pidan jaakaapissa kaikki vihannekset. Perunat ja sipulitkin. Muuten, sipulit jos ovat kylmassa, eivat niin paljon itketa niita leikatessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, niin minäkin, kuulostaa vähän yliluonnolliselta! Oikeasti, jos sipulit on jääkaapissa, ne itkettää vähemmän? Loistavaa, kiitos vinkistä, pitää kokeilla! :)

   Delete
 2. Wow, tuo on jo aika hightech :)
  Onnea jääkaappiin(kaapille)!!

  ReplyDelete
 3. Se on muuten luksusta, kun on jääkaapissa enemmän tilaa kuin vain joku yksi pieni lokerikko! :)

  Loistava muuten toi sun alun "pyytämättä ja yllättäen kuten Jäätteenmäen faksit'" lausahdus :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha ;)

   Se on siis NIIN luksusta, olen tästä vieläkin joka aamu ihan täpinöissäni.

   Delete
 4. Ihania, elämän pieniä iloja. :)

  ReplyDelete
 5. Mulla on ihan sama haave. Voi tuota onnea! Meidän jääkaapin ovea joutuu painamaan aina kolme kertaa kiinni ennen kuin nappaa. Mikään ei mahdu sisään. Kuka toisi tuommoisen samanlaisen meille pyytämättä ja yllätyksenä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aaah, iso jääkaappi on kyllä ihana, ärsyttää pakollinen tavaroiden sullominen ja se että ne tipahtelee sieltä ja sinne sitten unohtuu välillä kaikenlaista.

   Delete