SOCIAL MEDIA

Thursday 20 March 2014

Hyökkäys luksushotelliin

Muutama tunti sitten Taliban iski suosittuun Serena-hotelliin Kabulissa. Uhreista ei ole vielä varmaa tietoa, mutta poliisi on tiedottanut että neljä hyökkääjää on kuollut. Olin erittäin yllättynyt hyökkäyksestä, sillä tämän hotellin turvatoimet ovat erittäin tiukat - vuoden 2008 hyökkäyksen jälkeen turvatoimia kiristettiin entisestään.

Olin syömässä intialaista ruokaa kaverini luona, kun tekstiviestit ja puhelut alkoivat tulla. Juuri kun söimme naan-leipää ja palak paneeria, juttelimme siitä kuinka Kabulin hulluuteen tottuu helposti ja tätä alkaa ajattelemaan normaalina paikkana, vaikka se on kaikkea muuta kuin normaali. Juttelimme siitä, kuinka itsemurhapommitukset ja hyökkäykset saavat aikaan ensimmäisen hätkähdysreaktion, mutta siihen tottuu aika helposti: taas hyökkäys, joka viikko ainakin yksi viime aikoina.

Ilman kännykkää ei sovi lähteä mihinkään Kabulissa.

Olen kirjoittanut Serena-hotellin brunssista aikaisemmin täällä. Olin menossa sinne taas huomenaamulla, mutta kaveri kieltäytyi kutsusta koska Afganistanin uuden vuoden juhlinnan takia hän ei turvallisuussyistä saa poistua kotoa.

Huomenna kukaan ei halua lähteä mihinkään, turvallisuustilanne pahenee koko ajan ennen huhtikuun 5. päivän vaaleja. Olen onneksi Suomessa vaalien aikaan, mutta tilanne näyttää huolestuttavalta. Taleban on julkistanut tiedotteen, jossa he ilmoittavat aikomuksistaan häiritä vaaleja kaikin mahdollisin tavoin.

Sanoisin, että hyvää Afganistanin uutta vuotta, mutta ikävä kyllä se ei alkanut kovin hyvin.

Serenan rakastettu brunssi.6 comments :

 1. Mina joskus ajattelin etta Israel on aika villi paikka asua, mutta kylla teilla on tosi kurjia uutisia viime aikoina.

  ReplyDelete
 2. Huh huh, millaisia uutisia sieltäpäin on tosiaan nyt kuulunut! Hyvää Afganistanin uutta vuotta sinullekin, jospa elämä siellä tasaantuisi kunhan vaaliaika on mennyt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. toivotaan niin, keväästä on tosiaan tulossa rankka.

   Delete
 3. Tilanne taitaa tosiaan vain pahentua vaalien lähestyessä. Tosi kurjaa! Kaikesta huolimatta hyvää Afganistanin uutta vuotta, olkoon tuleva vuosi entisiä parempi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Melisa! :) toivotaan näin, toivottavasti ilmapiiri paranee.

   Delete